Statistics:
Visits: 799 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Sos Mamaia
Q: | Intreaba despre Sos Mamaia |
Ingrediente:
Unt 50 g, făină 50 g, supă de oase 350 ml, ceapă 250 g, oţet 9° 40 ml, sardele de Lissa 100g, piper, sare.
Mod de preparare:
Untul se înfierbântă, se adaugă făina şi se căleşte fără a se rumeni, se stinge cu supă de oase, se amestecă bine ca să nu se formeze cocoloaşe şi se fierbe 15-20 min. Ceapa se dă pe răzătoare, se adaugă oţetul amestecat cu apă, se fierbe 30 min. şi se pasează prin sita. Sardelele de Lissa se taie feliuţe foarte subţiri, care se zdrobesc cu un pilug şi apoi se freacă cu puţin oţet. Se amestecă sosul alb cu ceapa şi sardelele, se potriveşte gustul cu piper şi sare şi se mai dă un clocot. Se foloseşte la peşte.
Vă dorim poftă bună!
sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Unt 50 g, făină 50 g, supă de oase 350 ml, ceapă 250 g, oţet 9° 40 ml, sardele de Lissa 100g, piper, sare.
Mod de preparare:
Untul se înfierbântă, se adaugă făina şi se căleşte fără a se rumeni, se stinge cu supă de oase, se amestecă bine ca să nu se formeze cocoloaşe şi se fierbe 15-20 min. Ceapa se dă pe răzătoare, se adaugă oţetul amestecat cu apă, se fierbe 30 min. şi se pasează prin sita. Sardelele de Lissa se taie feliuţe foarte subţiri, care se zdrobesc cu un pilug şi apoi se freacă cu puţin oţet. Se amestecă sosul alb cu ceapa şi sardelele, se potriveşte gustul cu piper şi sare şi se mai dă un clocot. Se foloseşte la peşte.
Vă dorim poftă bună!
sursa imaginii : freeschoolclipart.com
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 25 April '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :