FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 850
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Respectul pentru ceilalti

Tag-uri Populare


relatii   cuplu   familie   societate   inteligenta   lider   psihic   social   interactiune   individ   stres   frumusete   sanatate   ingrijire   medic   comunicare   tratament   relatie   teama   limbaj   iubire   tinerete   bautura   sevraj   batranete   boala   placebo   acceptare   efect   gesturi   parteneri   medicamente   pastile   sentimente   oameni   dorinta  

All Tags

Famous Forum

 

Respectul pentru ceilalti

 Q:   Intreaba despre Respectul pentru ceilalti       
Respectul pentru ceilalti O cale simplă de a te apropia de subalterni este să-i numeşti pe numele mic. Orice om preferă numele său ori alt nume de pe pământ.Unul din mijloacele cele mai vădite, mai uşoare şi eficiente pentru a fi pe placul oamenilor este de a le cunoaste numele şi de a-i face să se simtă importanţi. Ştiind numele mic al subalternilor îţi asiguri o parte din popularitate si putere, iar a nu-1 şti înseamnă lipsă de respect şi reputaţia pierdută.

Pentru a cuceri simpatia unei persoane, trebuie sa-i acorzi toată atenÅ£ia când vorbeÅŸte. Nimic nu-i mai măgulitor ca aceasta. Cel care nu ÅŸtie să asculte, care-ÅŸi întrerupe interlocutorul, îl contrazice, se face repede antipatic. Trebuie sa înveÅ£i sà „Æ’ asculÅ£i spusele partenerului de discuÅ£ie până la sfarÅŸit, fără a-l întrerupe.
Mulţi oameni ratează scopuri importante şi pierd mult de la viaţă, neştiind să asculte cu atenţie.
Sunt atât de preocupaţi de ceea ce vor să spună, nu se pot concentra asupra celor ce aud.

De multe ori este preferabil un auditor bun decat un orator bun. Când cineva este necăjit nu are nevoie decat de un sfetnic bun, cât si de un ascultător prietenos, înţelegător de care să-şi uşureze inima.
Dacă vrei să fii dispreţuit nu asculta niciodată ce spune altul, vorbeşte necontenit şi întrerupe pe celălalt. Asemenea indivizi sunt imposibili, plini de ei, beţi de propria importanta. Omul care nu vorbeşte decât despre sine, nu se gândeşte decat la el, iar cel ce se gândeşte numai la el este iremediabil prost crescut.
Vorbitorul bun ştie mai întâi să asculte, să fie interesat de alţii, să pună întrebări cu care să-şi stimuleze plăcut tenerul de discuţie.
Pe persoana cu care vorbiţi o interesează de sute de ori mai mult dorinţele ei, decât persoana sau preocupările
Durerea lui de măsele îl supără mai rău decât războiul din Bosnia, care a secerat viaţa a zeci de mii de oameni. Un guturai îl nelinişteşte mai mult decât toate cutremurele din Japonia.

înainte de a te întâlni cm cineva important, documeritează-te asupra acestuia, pentru a sti să vorbeşti despre ceea ce-l interesează pe acesta. In acest mod îi vei câştiga bunăvoinţa şi de la acea persoană vei putea obţine orice. Dorinţa de a fi important este una din cele mai puternice dorinţe omeneşti. Raporturile dintre oameni sunt studiate de filozofi, sociologi, istorici şi economişti şi fac obiectul preocupării a sute de organizaţii şi instituţii, dar totul poate fi redus la preceptul rostit de Iisus : „Poartă-te cu alţii, aşa cum ai vrea ca ei să se poarte cu tine".
Ţine la stima celor ce te înconjoară şi detestă linguşirile mincinoase şi grosolane. Când sunt încurajaţi şi lăudaţi cei mici, onorat este cel ce-o face.
Când aprecierea este sinceră, are puteri miraculoase asupra celui căruia i se adresează, deoarece orice om este mişcat de cele mai simple aprecieri. Această magie a elogiului, şeful competent o instalează la locul de muncă. Tinerii ar trebui să înveţe la şcoală arta de a face complimente.

Dacă-i vorbeşti cuiva despre el, este în stare să te asculte ore întrei. Cu toate acestea, e greu de înţeles de ce unii pun atâta patimă să demonstreze altora că nu au dreptate. în loc să se facă simpatic va deveni în mod sigur antipatic.
Cine nu ştie să asculte şi să laude pe alţii este lipsit de educaţie, adică prost crescut.
Când ceva place altora, în mod sigur e ceva bun. Singularitatea este întotdeauna suspectă, iar când este eronată mai este şi ridicolă. Mai degrabă este discreditată opinia singulară decât preferinţa generală. Preferinţa izolată este născută din ignoranţă decât dintr-o cunoaştere profundă.
Ce spun toţi este în mod sigur valabil şi are mai puţine şanse de a fi fals sau neadevărat.

Binele se face câte puţin şi des, deoarece dacă este mult, devine periculos. Cui îi faci bine, nu trebuie să-i istoveşti recunoştinţa. Uneori pentru a scăpa de cineva nu-i nevoie decât să-l îndatorezi peste măsură. Ca să nu plătească, te va evita şi-ţi va deveni apoi duşman. Din acest motiv binele se face câte puţin şi, în felul acesta, este mai preţuit şi nu creează duşmani. Mulţumeşte-te să acţionezi făcând bine şi lăsând pe ceilalţi să vorbească. Cu cei suferinzi să fii îndurător, căci aceasta este o sensibilitate preţioasă, ce o au numai oamenii superiori.
Amintirea unei plăceri se uită repede, dar consolarea unei nenorociri, niciodată.


Tag-uri: lider, psihic, inteligenta



Categorie: Psihologie  - ( Psihologie - Archiva)

Data Adaugarii: 28 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :