FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 422
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Moara stricata sau cel care nu poate sa taca

Tag-uri Populare


relatii   cuplu   familie   societate   inteligenta   lider   psihic   social   interactiune   individ   stres   frumusete   sanatate   ingrijire   medic   comunicare   tratament   relatie   teama   limbaj   iubire   tinerete   bautura   sevraj   batranete   boala   placebo   acceptare   efect   gesturi   parteneri   medicamente   pastile   sentimente   oameni   dorinta  

All Tags

Famous Forum

 

Moara stricata sau cel care nu poate sa taca

 Q:   Intreaba despre Moara stricata sau cel care nu poate sa taca       
Moara stricata sau cel care nu poate sa taca Pentru a exista întelegere între soti, între colegi, între prieteni, cu oricine, între popoare, la conferintele de pace, este suficient un singur lucru: tacerea. (Gabrielle Roy)

Moara stricata, dupa cum sugereaza si numele, vorbeste fara oprire. în general, acesta nu este un defect prea grav, dar, daca sunteti un om caruia îi plac tacerea si linistea, ati putea suferi în caz ca lucrati alaturi de o asemenea persoana. Moara stricata nu a observat ca între fraze exista si punct, asa ca spune tare tot ceea ce gândeste, în realitate, persoana cu un astfel de temperament nu suporta linistea, aceasta neexistând niciodata în forul sau interior.

Simte nevoia sa spuna ceea ce gândeste, chiar daca e total neinteresant. Ar vorbi la fel de mult si daca ati fi absent! Uneori , sunt colegi amabili, cu suflet bun, alteori oameni care traiesc singuri.

Bineînteles ca i se întâmpla oricui ca la un moment dat sa simta nevoia sa vorbeasca mult, fie pentru ca are multe de spus, fie pentru ca are ceva pe suflet, fie pentru ca nu a vorbit destul în ultimele 24 de ore. Dar sunt oameni care parca nu au vorbit niciodata destul! Nu asculta aproape deloc si trebuie sa îi întrerupeti ca sa spuneti si dumneavoastra un cuvânt ori sa schimbati subiectul pentru a-i face sa taca. Desi poate parea surprinzator, aceste persoane gândesc destul de putin; de fapt, se gândesc mereu la aceleasi subiecte si se învârt în jurul lor, încercând sa va zapaceasca.

Moara stricata:

• vorbeste fara întrerupere si fara a face pauze între fraze;
• asculta putin sau chiar deloc;
• abordeaza mereu aceleasi subiecte;
• nu gaseste solutii pentru problemele sale, dar revine cu insistenta asupra lor;
• pare ca se învârte în cerc;
• nu suporta linistea;
• adora compania altor persoane.

A-I îmblânzi sau a coexista

Persoana care vorbeste fara oprire vrea atât de mult sa fie asculta ta, încât, daca va consacrati acestei sarcini, s-ar putea sa va dati seama ca este o responsabilitate greu de suportat. Asadar, gânditi-va bine înainte!

Acestea fiind spuse, chiar daca nu v-ati hotarât sa faceti o „fapta buna" si sa asculta ti plin de întelegere un coleg care vorbeste fara încetare, ati putea sa îl asculta ti totusi doua-trei minute pe zi. Nu va costa nimic si îi va face bine. Cu timpul, acest coleg va întelege ca rareori capacitatea dumneavoastra de a-l asculta depaseste doua-trei minute.

înca ceva: daca tot îl asculta ti, faceti-o cu adevarat, însa reduceti, pe cât posibil, timpul de asculta re. Moara stricata simte nevoia sa se faca auzita. Asculta ti-o si va va fi recunoscatoare. Cu acest tip de persoana, avem tendinta sa ne prefacem, sa spunem „Da, da", desi nu am asculta t nimic, iar asta nu o ajuta deloc. Daca nu o asculta ti cu adevarat, îsi va da seama, pâna la urma, si va încerca sa va sufoce cu fluxul sau verbal.

Daca preferati sa lucrati decât sa vorbiti toata ziua despre fleacuri, probabil un astfel de coleg va va deranja, dar spuneti-va ca asta va permite totusi sa luati o pauza.

Daca este vorba despre seful dumneavoastra, fapt rarisim, purtati-va ca si cum v-ar fi coleg. Singura problema este când va e client. în cazul asta, v-ati ars! Rabdare si tutun... Contractul va fi semnat în curând!


Tag-uri: vorba multa, solutiiCategorie: Psihologie  - ( Psihologie - Archiva)

Data Adaugarii: 09 April '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :