Statistics:
Visits: 898 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Mancarea inghetata
Q: | Intreaba despre Mancarea inghetata |
Ideile despre mâncarea îngheţată îi aparţin lui Clarence Birdseye. Tot Birdseye a învăşat cum se conservă legumele pin îngheţarea lor în apă. Oricum se pare că Birdseye nu este prima care a recurs la această tactică. Carnea era îngheţată încă din seclolul al 19-lea pentru a putea fi transportată, iar fructele îngheţate erau servite alături de îngheţată din 1905.
In Canada se comecializa peştele îngheţat în 1929. dar Birdseye a venit cu două idei noi. El a descoperit că printr-un proces de îngheţare lent se crează cristale de gheţă mari, care atunci când se vor dezgheţa vor îmbiba produsul îngheţat cu în apă. Astfel a căutat un poces de înghe ţare rapid care să nu deterioreze produsul.
Tot el a venit cu ideea de a îngheÅ£a fructe, legume sau bucăţi de peÅŸte pentru a le comercializa mai târziu sub idea „felul modern de a cumpăra ÅŸi de a gătiâ€. Produsele îngheÅ£ate rapid îşi păstrau prospeÅ£imea, savoarea ÅŸi erau ÅŸi sănătoase. Toate podusele gata de gătit fără a fi spălate.
Birdseye a înfiinţat Frosted Food Company în anul 1924 pentru a-şi pune ideile în practică şi a vândut-o în 1929 către Postum Company (devenită mai târziu GeneralFood Corporation). Postum lansează prima tranşă de mancare îngheţată rapid în 1930, fiind de acord ca brand-ul produselor să fie Birds Eye.
La început produsele îngheţate s-au răspândit foarte încet deoarece magazinele nu aveau unde să le depoziteze, erau de asemenea şi foarte scumpe. In Anglia doare câteva magazine aveau lazi frigorifice. Oricum bucaţelele de peşte ingheţate (fish fingers) au fost descrise ca cea mai mare revoluţionare a mâncării de la descoperirea focului.
Sursa imaginii: thesun.co.uk
In Canada se comecializa peştele îngheţat în 1929. dar Birdseye a venit cu două idei noi. El a descoperit că printr-un proces de îngheţare lent se crează cristale de gheţă mari, care atunci când se vor dezgheţa vor îmbiba produsul îngheţat cu în apă. Astfel a căutat un poces de înghe ţare rapid care să nu deterioreze produsul.
Tot el a venit cu ideea de a îngheÅ£a fructe, legume sau bucăţi de peÅŸte pentru a le comercializa mai târziu sub idea „felul modern de a cumpăra ÅŸi de a gătiâ€. Produsele îngheÅ£ate rapid îşi păstrau prospeÅ£imea, savoarea ÅŸi erau ÅŸi sănătoase. Toate podusele gata de gătit fără a fi spălate.
Birdseye a înfiinţat Frosted Food Company în anul 1924 pentru a-şi pune ideile în practică şi a vândut-o în 1929 către Postum Company (devenită mai târziu GeneralFood Corporation). Postum lansează prima tranşă de mancare îngheţată rapid în 1930, fiind de acord ca brand-ul produselor să fie Birds Eye.
La început produsele îngheţate s-au răspândit foarte încet deoarece magazinele nu aveau unde să le depoziteze, erau de asemenea şi foarte scumpe. In Anglia doare câteva magazine aveau lazi frigorifice. Oricum bucaţelele de peşte ingheţate (fish fingers) au fost descrise ca cea mai mare revoluţionare a mâncării de la descoperirea focului.
Sursa imaginii: thesun.co.uk
Tag-uri: mancare, clarence birdseye, produse inghetate, conservare |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 October '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :