FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 890
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Mancarea inghetata

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Mancarea inghetata

 Q:   Intreaba despre Mancarea inghetata       
Mancarea inghetata Ideile despre mâncarea îngheţată îi aparţin lui Clarence Birdseye. Tot Birdseye a învăşat cum se conservă legumele pin îngheţarea lor în apă. Oricum se pare că Birdseye nu este prima care a recurs la această tactică. Carnea era îngheţată încă din seclolul al 19-lea pentru a putea fi transportată, iar fructele îngheţate erau servite alături de îngheţată din 1905.

In Canada se comecializa peştele îngheţat în 1929. dar Birdseye a venit cu două idei noi. El a descoperit că printr-un proces de îngheţare lent se crează cristale de gheţă mari, care atunci când se vor dezgheţa vor îmbiba produsul îngheţat cu în apă. Astfel a căutat un poces de înghe ţare rapid care să nu deterioreze produsul.

Tot el a venit cu ideea de a îngheţa fructe, legume sau bucăţi de peşte pentru a le comercializa mai târziu sub idea „felul modern de a cumpăra şi de a găti”. Produsele îngheţate rapid îşi păstrau prospeţimea, savoarea şi erau şi sănătoase. Toate podusele gata de gătit fără a fi spălate.

Birdseye a înfiinţat Frosted Food Company în anul 1924 pentru a-şi pune ideile în practică şi a vândut-o în 1929 către Postum Company (devenită mai târziu GeneralFood Corporation). Postum lansează prima tranşă de mancare îngheţată rapid în 1930, fiind de acord ca brand-ul produselor să fie Birds Eye.

La început produsele îngheţate s-au răspândit foarte încet deoarece magazinele nu aveau unde să le depoziteze, erau de asemenea şi foarte scumpe. In Anglia doare câteva magazine aveau lazi frigorifice. Oricum bucaţelele de peşte ingheţate (fish fingers) au fost descrise ca cea mai mare revoluţionare a mâncării de la descoperirea focului.
Sursa imaginii: thesun.co.uk


Tag-uri: mancare, clarence birdseye, produse inghetate, conservare



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 20 October '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :