FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 517
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Inversarea rolurilor specifice sexelor - partea 2

Tag-uri Populare


relatii   cuplu   familie   societate   inteligenta   lider   psihic   social   interactiune   individ   stres   frumusete   sanatate   ingrijire   medic   comunicare   tratament   relatie   teama   limbaj   iubire   tinerete   bautura   sevraj   batranete   boala   placebo   acceptare   efect   gesturi   parteneri   medicamente   pastile   sentimente   oameni   dorinta  

All Tags

Famous Forum

 

Inversarea rolurilor specifice sexelor - partea 2

 Q:   Intreaba despre Inversarea rolurilor specifice sexelor - partea 2       
El : copil unic, este crescut într-un climat de ordine şi disciplină, controlat şi protejat excesiv de părinţi. J s-a interzis de timpuriu să frecventeze prea mult prietenii sau să vorbească în termeni ireverenţioşi, extrem de politicos, timid şi docil. Tendinţă la inactivitate fizică (este „ferit" de sport pentru a nu se obosi prea mult), stimulat de părinţi în a „studia". Evoluţie şcolară strălucită, integrare profesională eficientă, pasionat de profesie. în relaţiile sociale se simte oarecum incomod, „preferă prieteni puţini, dar buni". A sperat ca mariajul să-i aducă împlinire afectivă, „un cuib" cald în care să fie stimulat şi protejat.

Soţia i- a inspirat încă de la început încredere şi siguranţă, admiraţie şi respect. Pentru „a nu o stăvili din entuziasmul şi activismul ei debordant", „şi-a călcat adesea pe inimă", dandu-i prioritate în a decide şi neieşind din cuvantul ei. A încercat s-o ajute, dar evident în toate îl depăşea, şi de altfel el „mai mult strica decat făcea", aşa încat iniţiativele i s-au mai tocit. De ce nu şofează ? Preferă să meargă pe jos, şi apoi, de ce să-i strice soţiei bucuria de a şofa ? Oricum ea este mult mai experimentată. Viaţa intimă ? Probleme... La început, nevoia de tandreţe şi de comunicare se simţea mai frecvent. Treptat a diminuat. „Soţia mă ironizează şi mă respinge uneori. De altfel, nici eu nu mai am un „apetit" crescut. Şi-apoi fumatul ei mă năuceşte... Uneori îmi trec prin minte tot felul de lucruri..., că nu mă poate înţelege, că nu mă poate iubi... Cine ştie dacă nu mi s-ar fi potrivit, un alt gen de femeie ? Mai blinda, mai tandră, mai senzuală...".

Personajul analizat nu este oare o „variantă masculină" a Emmei Bovary ? Cu alte cuvinte, rolul său masculin nu cumva a eşuat treptat într-un pse.udorol hibrid, în care tendinţele la efeminare psihologică s-au accentuat prin convieţuirea cu o parteneră al cărei rol-hibrid conţine unele elemente de masculinizare ? Insatisfacţia reciprocă alimentează conflicte, iar acestea produc mutaţii distorsionante nu numai în modul de a fi al celor doi parteneri, cat mai ales în modul de a fi al cuplului.

Cele 10 cupluri prezentand aceeaşi distorsiune a structurii de rol conjugal (inversiunea de rol), grupate în cadrul cercetării noastre, aparţineau primelor două etape ale căsniciei (0-5 ani şi 6-10 arii), evidenţiind un defect major în interacomodare, care a împiedicat implicit procesul firesc de interasimilare la nivelul celulei conjugale. Disfuncţiile tipice erau cele sexual-afective şi de procreare (de remarcat ca nici unul dintre aceste cupluri nu avea copii), cele vizand sfera casnico-menajeră şi organizatorică, precum şi cele de integrare socioprofesională a soţilor.


Tag-uri: familie, cuplu, societate, relatiiCategorie: Psihologie  - ( Psihologie - Archiva)

Data Adaugarii: 30 August '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :