FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 880
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Instalatia de conditionare a aerului

Tag-uri Populare


nave   ambarcatiuni   instalatie   incendiu   navigatie   antichitate   instalatii   instalatie marfa   purificare   combustibil   clarificare   reziduuri   evacuare   reziduri   marfa   pompe centrifugale   sistem   aer comprimat   separatoare   transport marfa   guri   manevra   parame   legare   descarcare   incarcare   instalatie incalzire   evolutie   constructii navale   pompe   ancorare   apa tehnica   balast   instalatie evacuare   instalatie gaze   guvernare  

All Tags

Famous Forum

 

Instalatia de conditionare a aerului

 Q:   Intreaba despre Instalatia de conditionare a aerului       
Instalatia de conditionare a aerului Instalaţia de condiţionare a aerului este o instalaţie complexă de prelucrare a aerului (uscare, încălzire, răcire etc.) în scopul asigurării condiţiilor optime de muncă şi odihnă pentru oameni, în orice condiţii meteorologice, în tot timpul anului, precum şi la navigaţia în diverse zone climatice.

Cauzele schimbării parametrilor aerului din încăperile navei sunt: procesele de schimb de căldură, corectarea umidităţii, degajările de gaze nocive, radiaţia solară, acumularea degajărilor de vapori de apă şi gaze prin arderea biologică a alimentelor, activitatea zilnică a oamenilor de la bord. Scopul instalaţiei de condiţionare a aerului este de a evita urmările proceselor nedorite de schimbare a calităţii aerului prin provocarea proceselor de aceeaşi amploare, dar de sens contrar celor de degradare a aerului.

Instalaţia de condiţionare a aerului este o instalaţie de ventilaţie artificială, dotată suplimentar cu dispozitive care permit funcţionarea automată a ventilatoarelor, în scopul menţinerii în încăperile navei a unor temperaturi stabilite de condiţiile optime de viaţă la bord.

Principial, o instalaţie de condiţionare a aerului cuprinde: filtre, ventilatoare, încălzitoare de aer, răcitoare, cameră de umidificare, fenoatenuatoare, aparate pentru reglarea automată a proceselor de condiţionare a aerului, sisteme de protecţie a instalaţiei etc.

Din punct de vedere constructiv, instalaţiile de condiţionare a aerului se pot întâlni după principiul centralizat, grupat sau autonom. Principiul autonom de construcţie se utilizează în cazul în care parametrii de stare ai aerului dintr-o încăpere diferă de parametrii aerului din celelalte încăperi.

Sistemul de condiţionare a aerului întâlnit pe nave poate utiliza aerul proaspăt (preluat din atmosferă), aer recirculat (preluat din interiorul navei) sau un amestec de aer proaspăt cu aer recirculat.

Folosirea schemei cu recirculare a aerului asigură un consum de căldură de (5...6) ori mai mic decât schema fără recirculare, pentru temperatura aerului exterior de 25 grade Celsius. În limitele admise de normele sanitare, pentru încăperile în care nu există degajări de vapori şi gaze nocive, trebuie folosită recircularea aerului. El poate fi introdus în circuit direct în încăperea deservită sau în prealabil poate fi aspirat de acolo şi amestecat cu cel exterior în afara încăperii deservite.

Articol scris de Alexandru Pintilie


Tag-uri: parametrii aerului, nave, ambarcatiuni, instalatieCategorie: Arhitectura Navala  - ( Arhitectura Navala - Archiva)

Data Adaugarii: 15 October '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :