FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 561
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum sa imbatranim frumos

Tag-uri Populare


relatii   cuplu   familie   societate   inteligenta   lider   psihic   social   interactiune   individ   stres   frumusete   sanatate   ingrijire   medic   comunicare   tratament   relatie   teama   limbaj   iubire   tinerete   bautura   sevraj   batranete   boala   placebo   acceptare   efect   gesturi   parteneri   medicamente   pastile   sentimente   oameni   dorinta  

All Tags

Famous Forum

 

Cum sa imbatranim frumos

 Q:   Intreaba despre Cum sa imbatranim frumos       
Cum sa imbatranim frumos „Pentru omul care a trăit numai pentru corp, bătraneţea este o decădere. Pentru cel ce a trăit pentru spirit este o apoteoză" - dr. Jecn Delay.
In zilele noastre, se pare că varsta biologica nu coincide cu cea cronologică. Aceasta datorită dezvoltării medicinei cu mijloacele moderne de profililaxie a bolilor, alimentaţiei raţionale, micşorării săptămanii de lucru, perioadelor de vacanţă mai mari şi mai variate etc. O dată cu înaintarea civilizaţiei speranţa de viaţă a crescut.

Azi bătraneţea nu mai apare la orizont ca o sperietoare (în trecutul îndepărtat, la unele triburi primitive, bătranii erau sacrificaţi) ci o vedem bfl o promisiune de preluare a unor activităţi de mult visa te, dar nerealizate sau nefinisate. Este drept că, pe plan fizic, ea vine pentru unii prea repede, cu o serie de slăbiciuni şi suferinţe, iar pe plan moral — pentru cei nepregătiţi — cu adevărate stresuri, cu senzaţia inutilităţii lor, fiind obişnuiţi de a fi permanent „cineva", în continuă mişcare, ca o rotiţă ce se învarteşte într-un angrenaj ce roboteşte fără odihnă.
Ca orice antrenament, pe care trebuie să-l facem cand începem o nouă etapă de viaţă, bătraneţea cere o acomodare, prealabilă, o cunoaştere a ceea ce suntem şi presupunem că vom deveni la un moment dat.

După cum spune Adolph Portman — Bale (Elveţia) „cine nu a învăţat inca dinainte să-şi caute sensul vieţii sale, nu-şi va putea deloc organiza bătraneţea în aşa fel încat să se realizeze, fiindcă nu este deloc simplu, după ai fost angrenat într-o multitudine de activităţi, să treci dintr-odată la o viaţă fără nici un fel de preocupare, decat cea contemplativă."


Tag-uri: frumusete, sanatate, ingrijire, tinereteCategorie: Psihologie  - ( Psihologie - Archiva)

Data Adaugarii: 31 July '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :