Statistics:
Visits: 1,282 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Crema de zeamil sau amidon de grau
Q: | Intreaba despre Crema de zeamil sau amidon de grau |
Ingrediente
2-3 galbenusuri, 1/4 L lapte, 60 g zeamil, 200 g zahar, 300 g unt, 1 plic de zahar vanilat, 1 lingura de rom.
Mod de preparare
Zeamilul cernut se dizolva cu cateva linguri de lapte peste care se adauga galbenusurile si dupa ce s-a omogenizat bine, peste acestea se toarna restul de lapte caldut cu zaharul si se amesteca bine cu telul.
Se mai fierbe inca 5—6 min, dupa care se raceste. Apoi se adauga untul moale, zaharul vanilat,romul si se bate bine crema, amestecandu-se pana la alifiere.
Se folosesfe pentru diferite torturi si pentru ecleruri.
2-3 galbenusuri, 1/4 L lapte, 60 g zeamil, 200 g zahar, 300 g unt, 1 plic de zahar vanilat, 1 lingura de rom.
Mod de preparare
Zeamilul cernut se dizolva cu cateva linguri de lapte peste care se adauga galbenusurile si dupa ce s-a omogenizat bine, peste acestea se toarna restul de lapte caldut cu zaharul si se amesteca bine cu telul.
Se mai fierbe inca 5—6 min, dupa care se raceste. Apoi se adauga untul moale, zaharul vanilat,romul si se bate bine crema, amestecandu-se pana la alifiere.
Se folosesfe pentru diferite torturi si pentru ecleruri.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 08 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :