FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 289
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Stiinta de a glumi

Tag-uri Populare


relatii   cuplu   familie   societate   inteligenta   lider   psihic   social   interactiune   individ   stres   frumusete   sanatate   ingrijire   medic   comunicare   tratament   relatie   teama   limbaj   iubire   tinerete   bautura   sevraj   batranete   boala   placebo   acceptare   efect   gesturi   parteneri   medicamente   pastile   sentimente   oameni   dorinta  

All Tags

Famous Forum

 

Stiinta de a glumi

 Q:   Intreaba despre Stiinta de a glumi       
Stiinta de a glumi Seriozitatea este apanajul celor sobri şi omul sobru atrage mai mult decât glumeţul, iar cel ce este pus doar pe glumă niciodată nu va considera serios.
Niciodată să nu râzi de defectele, ignoranţa sau nervozitatea altora. E mai prudent să-i tratezi cu tact, încredere şi să-i ajuţi.

Glumeţii sunt puşi pe acelaşi plan cu mincinoşii, nefiind crezuţi nici unii, nici alţii, primii din frica derâderii, iar ceilalţi de teama minciunii.
Râsul fără măsură şi hazul obraznic sunt lucruri urâte şi dovedesc proasta educaţie.
Cine este pus pe glumă, dovedeşte că nu i se pot încredinţa sarcini serioase şi, cu toate acestea, unii fac paradă de zeflemea. Gluma trebuie să ţină seama de împrejurări, dar şl mai mult trebuie să ţină cont de persoane. Uneori a ghimi cu cineva este o dovadă că îl tratezi ca inferior sau, cel mult, ca egal.
Gluma să aibă doar un moment, iar seriozitatea tot celălalt timp.
La un om care glumeşte mereu, nu ştii când vorbeşte serios şi deseori ceilalţi îl consideră mincinos, neacordându-i-se crezare, ori de teama minciunii, ori de teama luării „peste picior".
Asemenea persoane se preocupă doar de propria distracţie şi vor să stârnească râsul din toate.

Există o categorie de indivizi mai supărători şi mai periculoşi decât glumeţii : aceia care tot timpul sunt zeflemitori. Această apucătură dovedeşte dispreţ faţă de ceilalţi. Ce ei consideră un simplu haz, în realitate, pentru partenerul de discuţie este un necaz amar. De dragul unei vorbe de haz, recurg la orice mojicie şi sunt în măsură să-şi rişte şi o prietenie din plăcerea unei glume.
Plăcerea unei glume se risipeşte" precum norii după o' ploaie de vară, dar încrederea prieteniei se pierde pentru totdeauna.
Cei care fac parada cu umorul lor produc mai multă supărare decât plăcere în jur şi sunt mai degrabă ridiouli decât spirituali. Gluma este bună şi este de preferat doar când scoate din încurcătură, nu când supără pe altul.
Oamenii echilibraţi şi capabili sunt foarte puţin favorabili glumelor.
Cu toate acestea nu e bine să uităm că un grăunte de voioşie dă bun gust la orice, dar ou condiţia să fie însoţită de bunacuviinţă.

Cine se posomorăşte la veselie este „sărac cu duhul". Gluma inteligentă este plăcută şi a şti să o suporţi este semn de măreţie şi toleranţă.
Dacă nu suporţi glumele, cel mai sigur mijloc este să nu le provoci. Cele mai mari adevăruri uneori se nasc din glume.


Tag-uri: lider, psihic, inteligentaCategorie: Psihologie  - ( Psihologie - Archiva)

Data Adaugarii: 28 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :