FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,923
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cele 10 organe Ying-Yang

Tag-uri Populare


relatii   individ   social   interactiune   geografie   relief   natura   ape   minerale   timp   distractie   relaxare   vacanta   plimbare   dragoste   educatie   romania   soare   casa   muzeu   plante   literatura   pasiune   vise   copii   vedete   religie   eleganta   ghiveci   amabilitate   societate   pamant   evolutie   copilarie   madonna   familie  

All Tags

Famous Forum

 

Cele 10 organe Ying-Yang

 Q:   Intreaba despre Cele 10 organe Ying-Yang       
In medicina traditionala chineza, de exemplu, cele zece organe vitale unt clasificate in cinci perechi, fiecare dintre ele fiind alcatuita dintr-un organ yin "masiv" si unul yang "gol pe dinauntru". Organele yin sunt mai vitale decat cele yang, iar disfunctiile organelor yin provoaca problemele cele mai grave de sanatate.Organele nu sunt cuplate intamplator.

Fiecare organ yin este in legatura cu "partenerul" yang. Inima (yin), numita si "conducatorul organelor vitale", este asociata cu intestinul subtire (yang) controleaza raportul dintre rezidurile lichide si cele solide si absoarbe elementele nutritive, pe care le trimite apoi spre inima pentru ca acestea sa poata circula prin corp.In acest fel exista o corespondenta aparte pentru fiecare organ.

Ficatul (yin) are ca partener vez ica biliara (yang), pancreas (yin) - stomac (yang), plamanii (yin) - intestin gros (yang), rinichii (yin, care controleaza apa) - vezica (yang).Yin controleaza sangele iar Yang energia, mancatul este o activitate hranitoare Yin in timp ce consumul de alcool este o activitate obositoare Yang.In cadrul respiratiei, inspiratia este yin si expiratia este yang, in ciclul anotimpurilor toamna racoroasa si iarna tin de yin si primavara calda si vara fierbinte tin de yang.

Lista complementelor poate fi interminabila, dar ideea este mereu aceeasi: nimic nu exista si nu merge decat in legatura directa cu opusul sau esential si toate fenomenele anormale, de la boli la furtuni, sunt produse de dezechilibre grave intre aceste doua forte yin si yang.

Oamenii luminati ai Chinei antice au pus esenta unei lumi intregi in interiorul unui cerc impartit in doua principii,legi, polaritati. Occidentalii au intotdeauna tendinta de a spune "s-a pierdut", "s-a distrus" sau "trebuie distrus", "trebuie sa scapam de asta" sau "trebuie sa renuntam la asta", pe cand stiinta initiatica care pleaca din timpurile de inceput ale Chinei primitive spune ca " Nimic nu se pierde, totul se transforma". Aceasta afrmatie este reprezentata si de ideograma yin/yang.

Observati ca acest simbol nu este despartit de o linie verticala rigida ci de o linie curba, instabila, o sinusoida care transforma continuu energia yin in yang si viceversa. Acesta teorie nu ramane numai la nivel filosofic ci reprezinta una din cheile importante ale lui Tao sau ale acestei vieti pe pamant.

Filosofii cat si medicii care se ocupa de medicina traditionala chineza spun nu trebuie sa te lupti cu un viciu, sa il stopezi, sa il elimini ci sa castigi stiinta de a-l transforma in ceva benefic, stiinta de a transforma manifestarea negativa in una pozitiva si nu eilminarea ei.

Autor : Vancea Catalin


Tag-uri: energie, china, simbol



Categorie: Diverse  - ( Diverse - Archiva)

Data Adaugarii: 04 December '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :