Statistics:
Visits: 761 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Minciunele I
Q: | Intreaba despre Minciunele I |
Ingrediente
3-4 oua, 2-3 linguri de smantana groasa, 1 praf de sare, coaja de lamaie rasa, 100 g zahar pudra, 1 lingura de rom, faina cat cuprinde coca.
Mod de preparare
Se pun toate componentele intr-un castron si se amesteca bine. (Din zaharul pudra jumatate se opreste pentru pudrat la urma). Se adauga treptat faina si se amesteca pana se face un aluat potrivit de moale si omogen.
Se pune pe planseta presarata cu faina si se intinde cu merdeneaua (sucitorul) o foaie groasa de 1/2 cm. Se taie fasii lungi de 10—12 cm si late de 2—3 cm, se face la mijlocul fiecareia o crestatura in lung, cu cutitul, in care se introduce unul din capetele fasiei, scotandu-se pe partea cealalta, capatand astfel un aspect de fundulita.
Se prajesc pe rand, intr-o tigaie adanca sau intr-o cratita cu ulei mai mult si bine incins. Cand capata o culoare aurie sunt gata si se scot cu o spumiera de sarma sau cu o lingura cu gauri. Se pun pe o hartie alba sau pe sugativa si dupa ce s-au racit se pudreaza cu zahar vanilat si se aseaza pe un platou rotund si impodobit pe margine cu servetele sau pe un disc de carton dantelat.
3-4 oua, 2-3 linguri de smantana groasa, 1 praf de sare, coaja de lamaie rasa, 100 g zahar pudra, 1 lingura de rom, faina cat cuprinde coca.
Mod de preparare
Se pun toate componentele intr-un castron si se amesteca bine. (Din zaharul pudra jumatate se opreste pentru pudrat la urma). Se adauga treptat faina si se amesteca pana se face un aluat potrivit de moale si omogen.
Se pune pe planseta presarata cu faina si se intinde cu merdeneaua (sucitorul) o foaie groasa de 1/2 cm. Se taie fasii lungi de 10—12 cm si late de 2—3 cm, se face la mijlocul fiecareia o crestatura in lung, cu cutitul, in care se introduce unul din capetele fasiei, scotandu-se pe partea cealalta, capatand astfel un aspect de fundulita.
Se prajesc pe rand, intr-o tigaie adanca sau intr-o cratita cu ulei mai mult si bine incins. Cand capata o culoare aurie sunt gata si se scot cu o spumiera de sarma sau cu o lingura cu gauri. Se pun pe o hartie alba sau pe sugativa si dupa ce s-au racit se pudreaza cu zahar vanilat si se aseaza pe un platou rotund si impodobit pe margine cu servetele sau pe un disc de carton dantelat.
Tag-uri: minciunele, oua, smantana |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 06 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :