FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 732
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Instalatia de stins incendiul cu pulberi

Tag-uri Populare


nave   ambarcatiuni   instalatie   incendiu   navigatie   antichitate   instalatii   instalatie marfa   purificare   combustibil   clarificare   reziduuri   evacuare   reziduri   marfa   pompe centrifugale   sistem   aer comprimat   separatoare   transport marfa   guri   manevra   parame   legare   descarcare   incarcare   instalatie incalzire   evolutie   constructii navale   pompe   ancorare   apa tehnica   balast   instalatie evacuare   instalatie gaze   guvernare  

All Tags

Famous Forum

 

Instalatia de stins incendiul cu pulberi

 Q:   Intreaba despre Instalatia de stins incendiul cu pulberi       
Instalatia de stins incendiul cu pulberi Face parte din categoria instalaţiilor volumice de stingere a incendiului.
Pulberea este un agent de stingere a incendiilor foarte eficient, întrebuinţat la combaterea incendiilor provocate de produse petroliere, instalaţii electrice şi de gaze combustibile. Componenta de bază a pulberilor este bicarbonatul de sodiu sau bicarbonat de potasiu.
Instalaţia constă din: staţii pentru amplasarea rezervoarelor cu praf (pulberi), a buteliilor cu gaz de antrenare şi a colectorului de distribuţie; posturi de stingere; tubulaturi şi armături pentru pornirea instalaţiei şi pentru transmiterea pulberilor spre posturile de stingere.
Pornirea trebuie asigurată de la distanţă din orice post de stingere. Instalaţia trebuie să fie pusă în funcţiune în cel mult 30s după deschi derea buteliei de pornire din postul de stingere cel mai îndepărtat, conectat la staţie. Raza de îndoire a tubului de praf trebuie să fie cel puţin 10 diametre de tubulatură.
Pentru o cinetică bună, fără depuneri de pulberi, tubulatura trebuie să aibă raze de curbură cât mai mari, armăturile trebuie să evite schimbarea direcţiei curgerii agentului. Pentru aceasta se utilizează armături cu cap sferic care lasă nemodificată secţiunea de trecere. Staţia de stingere cu pulberi trebuie să fie amplasată deasupra punţii principale.
O instalaţie de stins incendiu cu pulberi trebuie să fie prevăzută cu cel puţin două staţii independente (excepţie fac navele LPG, având capacitatea mai mică de 1000 mc).
La navele LPG, prevăzute la prova sau pupa cu colector de încărcare-descărcare, pentru protecţie, trebuie să se prevadă o staţie suplimentară de stingere cu praf dotată cu cel puţin un tun de refulare şi o tubulatură de refulare manuală. Staţia trebuie să asigure funcţionarea separată şi simultană a tuturor posturilor conectate la ea.
Echipamentul postului de stingere se va păstra într-o incintă (cutie, dulap), etanşe la apă. Tubulatura sau dispozitivul de împrăştiere trebuie să fie prevăzute cu un mecanism de declanşare-pornire a debitării prafului.
Construcţia pulverizatoarelor, numărul şi amplasarea lor trebuie să asigure pulverizarea uniformă a prafului în întregul volumul încăperii. Presiunea la cel mai îndepărtat pulverizator se va lua cel puţin egală cu presiunea minimă necesară pentru pulverizarea efectivă a prafului.

Autor : Alexandru Pintilie


Tag-uri: instalatie, incendiu, pulberi



Categorie: Arhitectura Navala  - ( Arhitectura Navala - Archiva)

Data Adaugarii: 22 July '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :