FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 936
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Instalatia de spalare a tancurilor de marfa

Tag-uri Populare


nave   ambarcatiuni   instalatie   incendiu   navigatie   antichitate   instalatii   instalatie marfa   purificare   combustibil   clarificare   reziduuri   evacuare   reziduri   marfa   pompe centrifugale   sistem   aer comprimat   separatoare   transport marfa   guri   manevra   parame   legare   descarcare   incarcare   instalatie incalzire   evolutie   constructii navale   pompe   ancorare   apa tehnica   balast   instalatie evacuare   instalatie gaze   guvernare  

All Tags

Famous Forum

 

Instalatia de spalare a tancurilor de marfa

 Q:   Intreaba despre Instalatia de spalare a tancurilor de marfa       
Instalatia de spalare a tancurilor de marfa După transportarea unui sort de marfă, tancul se curăţă în vederea transportării altor produse. Curăţarea tancurilor se mai execută şi pentru operaţii de reparaţii sau inspecţii în tancuri, pregătirea magaziilor pentru alimentarea cu apă de balast.

Curăţirea tancurilor se efectuează cu abur, apă sau prin procedeul COW (Crude Oil Washing) [1].

Curăţirea reziduurilor de marfă se realizează cu maşini speciale de spălat care sunt coborâte în magazii prin tambuchiuri, pentru a îndrepta asupra suprafeţelor de curăţat jeturi de apă cu temperaturi de (40...50) grade C sau cu ţiţei brut. Timpul de curăţare pentru fiecare tanc trebuie să fie de (3...4) h. Reziduurile evacuate sunt scoase din magazii împreună cu apa de spălare şi, după separare, apa e ste deversată peste bord cu respectarea prevederilor Convenţiei internaţionale pentru prevenirea poluării de către nave (MARPOL 73/78).

Dacă magaziile sunt spălate cu tambuchiurile deschise, degazarea lor se realizează în mod natural. Gazele mai pot fi evacuate din magazii prin aspirare cu ejectoare abur-gaz, cu turboventilatoare cu abur, ori prin insuflare de abur direct în magazii.

După degazarea şi uscarea magaziilor se determină prin analiză chimică concentraţia de gaze, pentru a permite accesul oamenilor în vederea curăţirii manuale de rugină şi reziduuri solide insolubile, care nu pot fi evacuate prin spălare şi pompare. Unele dane portuare de petrol dispun de staţii de curăţire spălare şi degazare a magaziilor, ceea ce scurtează timpul de operare.

În figură este reprezentată schema de principiu a unei instalaţii de spălare în circuit închis, caz în care se folosesc două tancuri succesive de decantare.

Aria transversală a tubulaturii de preaplin trebuie să asigure scurgerea liberă a emulsiei şi atunci când este folosit numărul maxim de maşini de spălare. Pentru prevenirea formării dopurilor de aer, în partea superioară a tubulaturii de preaplin este prevăzut un racord deschis de aerisire. Tancurile cascadă de decantare sunt dotate cu sorburi de curăţire. Capetele racordurilor de aspiraţie şi de refulare sunt amplasate la cotele indicate în figură, H fiind înălţimea tancului, în m.

Bibliografie
[1] Dragomir I. ş.a. Maşini termice şi instalaţii navale şi portuare. Bucureşti, Editura Didactică şi Pedagogică, 1989.

Autor : Alexandru Pintilie


Tag-uri: nave, instalatie spalare, instalatie marfaCategorie: Arhitectura Navala  - ( Arhitectura Navala - Archiva)

Data Adaugarii: 21 January '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :