FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 525
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Insetatul de atentie sau dorinta de a placea cu orice pret

Tag-uri Populare


relatii   cuplu   familie   societate   inteligenta   lider   psihic   social   interactiune   individ   stres   frumusete   sanatate   ingrijire   medic   comunicare   tratament   relatie   teama   limbaj   iubire   tinerete   bautura   sevraj   batranete   boala   placebo   acceptare   efect   gesturi   parteneri   medicamente   pastile   sentimente   oameni   dorinta  

All Tags

Famous Forum

 

Insetatul de atentie sau dorinta de a placea cu orice pret

 Q:   Intreaba despre Insetatul de atentie sau dorinta de a placea cu orice pret       
Insetatul de atentie sau dorinta de a placea cu orice pret Ce ravagii poate provoca un om doar prin puterea seductiei! (Sacha Guitry)

Ati lucrat cu cineva care transforma orice conversatie în flirt (nu neaparat cu conotatii sexuale), care vrea sa placa si sa atraga atentia cu orice pret ? Sau cu cineva care-si plânge mereu de mila si nu va lasa sa scoateti un cuvânt dintr-o dorinta de nestapânit de a atrage atentia ? Ei bine, în acest caz ati avut de-a face cu o persoana histrionica, dupa cum spun psihologii.

Este cea care nu suporta sa nu fie în centrul atentiei. Exista anumite persoane carora le place aceasta ipostaza, dar care, cum este si normal, nu sunt afectate daca nu se concentreaza mereu toata atentia asupra lor pentru un nimic, fara vreun merit sau fara vreo fapta semnificativa.

Indiferent daca este vorba despre u n coleg, un angajat sau un sef, histrionicul poate fi recunoscut dupa felul sau teatral, extravertit de a fi si maniera puternica de a-si exprima sentimentele. Este victima schimbarilor bruste de dispozitie, iar atitudinea i se poate modifica imediat, fara vreun motiv aparent. Ca toate persoanele cu un caracter dificil, este mai sensibil decât majoritatea oamenilor.

însetatul de atentie:

• se exprima într-o maniera teatrala;
• este schimbator: de exemplu, e vesel timp de câteva ore, apoi chiar trist, sfârsind prin a fi de-a dreptul deprimat;
• nu poate suporta sa nu fie în centrul atentiei;
• este egoist, invidios, dar, în fond, nu e rautacios.

A-l îmblânzi sau a coexista

Daca puteti sa-l tineti la distanta (de exemplu, daca este un coleg cu care nu lucrati în mod direct), cea mai buna modalitate de a limita relatiile cu el e aceea de a le da un caracter regulat. într-o prima faza, l-ati putea evita, dar este posibil sa apara conflicte, deoarece poate banui ca nu va atrage atentia si va face cunoscut acest lucru. Suportându-i jocul din când în când, veti evita cresterea presiunii. Vreti sa îl îmblânziti, sa colaborati cu el, sa preîntâmpinati conflictele ? încurajati-l sa aiba un comportament echilibrat.

Când însetatul de atentie este într-o stare normala, adica atunci când are o dispozitie stabila si pare calm, aratati-va interesat de el; când se poarta ostentativ si este foarte concentrat asupra sa, nu-i acordati nici o atentie. Ignorati orice exagerari, dar nu va bateti joc de el. Daca îi sunteti sef, trebuie sa stiti ca o asemenea persoana poate fi foarte muncitoare, dar este posibil sa apara probleme în relatiile sale cu colegii. Daca ocupa un post mai izolat, poate fi bine, însa exista riscul ca acest angajat sa nu-si faca numarul. Oamenii cu un temperament histrionic sunt adesea creativi si este bine sa-i încurajati sa-si cultive acest aspect.

Daca seful dumneavoastra acapareaza totul, trebuie sa analizati ce puteti face. Poate ca va plac personalitatile puternice sau poate ca sunteti un public bun? Oricare ar fi raspunsul, daca atrage atentia în mod constant, exista putine sanse sa se schimbe. Ramâne la latitudinea dumneavoastra sa vedeti daca asta va convine.


Tag-uri: atentie, invidie, egoistCategorie: Psihologie  - ( Psihologie - Archiva)

Data Adaugarii: 09 April '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :