Statistics:
Visits: 2,889 Votes: 1 Fame Riser |
Fame Rank
1
Fame Riser
|
|||||||||||
Vin de macese
Q: | Intreaba despre Vin de macese |
Ingrediente
Pentru 10 I de vin:
1 kg macese uscate sau 1,5 kg proaspete, 2 kg zahar, 2-3 lamai, 8-9 l apa.
Mod de preparare
Macesele proaspete se taie in doua, iar cele uscate se piseaza sau se trec prin masina de tocat. Se oparesc cu 5 l de apa fiarta si dupa racire se adauga coaja rasa a lamailor, zeama acestora si zaharul dizolvat in restul de apa (3 I).
Se toarna intr-o damigeana care se astupa cu un dop perforat prevazut cu furtun pentru fermentare. Dupa fermentare si limpezire, vinul se pritoceste, iar dupa a doua pritocire se trage la sticle.
De retinut: macesele sunt mai bune daca se culeg dupa ce a dat gerul, iar cele culese de proaspete se pun la uscat.
Pentru 10 I de vin:
1 kg macese uscate sau 1,5 kg proaspete, 2 kg zahar, 2-3 lamai, 8-9 l apa.
Mod de preparare
Macesele proaspete se taie in doua, iar cele uscate se piseaza sau se trec prin masina de tocat. Se oparesc cu 5 l de apa fiarta si dupa racire se adauga coaja rasa a lamailor, zeama acestora si zaharul dizolvat in restul de apa (3 I).
Se toarna intr-o damigeana care se astupa cu un dop perforat prevazut cu furtun pentru fermentare. Dupa fermentare si limpezire, vinul se pritoceste, iar dupa a doua pritocire se trage la sticle.
De retinut: macesele sunt mai bune daca se culeg dupa ce a dat gerul, iar cele culese de proaspete se pun la uscat.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 16 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :