FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,889
Votes: 1
Fame Riser
          
Fame Rank
1
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Vin de macese

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Vin de macese

 Q:   Intreaba despre Vin de macese       
Vin de maceseIngrediente

Pentru 10 I de vin:
1 kg macese uscate sau 1,5 kg proaspete, 2 kg zahar, 2-3 lamai, 8-9 l apa.

Mod de preparare

Macesele proaspete se taie in doua, iar cele uscate se piseaza sau se trec prin masina de tocat. Se oparesc cu 5 l de apa fiarta si dupa racire se adauga coaja rasa a lamailor, zeama acestora si zaharul dizolvat in restul de apa (3 I).

Se toarna intr-o damigeana care se astupa cu un dop perforat prevazut cu furtun pentru fermentare. Dupa fermentare si limpezire, vinul se pritoceste, iar dupa a doua pritocire se trage la sticle.

De retinut: macesele sunt mai bune daca se culeg dupa ce a dat gerul, iar cele culese de proaspete se pun la uscat.


Tag-uri: vin, macese, zahar



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 16 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :