FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,144
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Un bun psiholog este un bun lider

Tag-uri Populare


relatii   cuplu   familie   societate   inteligenta   lider   psihic   individ   social   interactiune   stres   frumusete   sanatate   ingrijire   medic   comunicare   tratament   relatie   teama   limbaj   iubire   tinerete   bautura   sevraj   pastile   parteneri   gesturi   boala   placebo   batranete   acceptare   medicamente   efect   sentimente   oameni   dorinta  

All Tags

Famous Forum

 

Un bun psiholog este un bun lider

 Q:   Intreaba despre Un bun psiholog este un bun lider       
Un bun psiholog este un bun lider Arta de a conduce constă tocmai în capacitatea de a te pune în locul altuia şi de a considera lucrurile din punctul lui de vedere, tot atât cât şi din al tău propriu.
Lumea este plină de indivizi lacomi, egoişti şi mărginiţi. De aceea, omul excepţional, care îşi dă osteneala de a servi pe alţii cu generozitate, este admirat de toţi ceilalţi : „Omul care se poate pune în locul celorlalţi, care înţelege mecanismul gândurilor lor, acela nu trebuie să fie îngrijorat de ceea ce viitorul îi rezervă", arăta cunoscutul economist Young.

Pentru a câştiga prietenia oamenilor, să nu cruţăm osteneala de a face lucruri care cer timp, gândire şi abnegaţie. Atunci când primiţi pe cineva, făceţi-o cu căldură şi ou respect. Sarcasmele şi insultele niciodată nu conving. Prin autocontrol şi stăpânire de sine trebuie evitată orice rezistenţă făţişă la părerile interlocutorilor. O părere exprimată cu modestie şi condescendenţă va fi acceptată rapid.
Când avem de-a face cu un şef extrem de nervos, la care, pe măsură ce vorbeşte, starea lui de iritare creşte, fiind pe punctul de a aduce chiar şi injuri, e bine să-i arătăm că îl ascultăm cu maximum de atenţie. Ulterior îi vom explica calm, că am înţeles gravitatea stărilor de fapt şi ne asumăm personal responsabilitatea soluţionării problemei în cauză. Vom vedea că surescitarea acestuia se „topeşte". El devine cooperant. Partenerul de discuţie nu se contrazice, nu i se arată că greşeşte; diplomaţia în conversaţie este cheia atingerii scopului propus.
Când suntem siguri că avem dreptate, cu tact şi blândeţe îi vom determina şi pe alţii să-şi însuşească punctul, nostru de vedere. Dar a aproba totul e de obicei ignoranţă, după cum a nu aproba nimic este răutate. Oamenii superiori, atunci când greşesc, au tăria să recunoască sincer şi deschis, iar rezultatele acestei atitudini sunt totdeauna pozitive.

Pentru a câştiga un om de partea ta, trebuie mai întâi să-l convingi că eşti prietenul lui sincer. Bunătatea şi blândeţea sunt mai puternice decât violenţa şi furia. Când vrei să-ţi convingi auditoriul, evită să ridici de la începutul conversaţiei problemele cu care nu eşti de acord. La început, subliniază punctele cu care eşti de aceeaşi părere, apoi faptul că ai aceleaşi scopuri, că te deosebeşti numai în ceea ce priveşte mijloacele de a ajunge la ele. Un răspuns negativ, tranşant, rămâne o piedică greu de trecut.

Nu este deajuns să faci binele, ci trebuie să fii tu însuţi bun şi să nu uiţi niciodată că viciile sunt mai cunoscute dacă sălăşuiesc în oameni de seamă.
Totdeauna liderul trebuie să se străduiască să vadă capătul drumului, pe când ceilalţi se pot mulţumi şi numai cu un crâmpei de drum. Convingerea liderului că există soluţie de rezolvare la orice, constituie o latură necesară procesului de conducere. Nu există necazuri de nerezolvat, iar soluţia o vei găsi totdeauna singur. Se pune doar condiţia de a fi calm şi încrezător în forţele proprii.
Certurile fac mult rău, determină un mare consum de energie psihică şi ne creează o tristă reputaţie în societate, abătându-ne de la activităţi utile şi rentabile.


Tag-uri: lider, psihic, inteligenta



Categorie: Psihologie  - ( Psihologie - Archiva)

Data Adaugarii: 25 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :