FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 897
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Terapia de sustinere postdivort

Tag-uri Populare


relatii   cuplu   familie   societate   inteligenta   lider   psihic   individ   social   interactiune   stres   frumusete   sanatate   ingrijire   medic   comunicare   tratament   relatie   teama   limbaj   iubire   tinerete   bautura   sevraj   pastile   parteneri   gesturi   boala   placebo   batranete   acceptare   medicamente   efect   sentimente   oameni   dorinta  

All Tags

Famous Forum

 

Terapia de sustinere postdivort

 Q:   Intreaba despre Terapia de sustinere postdivort       
Terapia de susţinere postdivorţ
Cazul M.L., în varstă de 29 ani, economist ; se prezintă după terminarea divorÅ£ului, acuzand depresie ÅŸi tulburări sexuale (de tipul ejaculării precoce). Din anamneză rezultă că s-a căsătorit la 22 de ani (fiind student) cu o colegă de facultate, D.L. (21 de ani). Căsătoria s-a încheiat in pripă (după cea 2-3 luni). Motivele aparente ale căsătoriei erau sentimentele de dragoste. M.L. se despărÅ£ise de „prima lui iubire" - S. (o colegă de liceu ÅŸi apoi de facultate), prietenă cu D.L. Puternica lui afecÅ£iune pentru S. nu se corela cu un sentiment la fel de puternic din partea acesteia, care îl considera la acea vreme „cam copilăros, cam naiv, prea docil Ã…Å ¸i oarecum lipsit de forÅ£a de a se impune pe arena socială".

Cererea în căsătorie de către M.L. se soldează cu un refuz disimulat de un ton „amuzant şi puţin umilitor", care îi declanşează acestuia nu doar o decepţie sentimentală, cat mai ales o criză de orgoliu rănit. Această reacţie îl determină la căsătoria pripită cu D.L., ale cărei preferinţe afective pentru el erau certe şi manifeste. în acest fel, spera M.L. şă-i ofere lui S. o „lecţie" şi să-i demonstreze că este „bărbat". în primul an. căsătoria cu D.L. decurge relativ liniştit, în ciuda unei mai reduse toleranţe şi acceptări a lui M.L. de către familia lui D.L. Viaţa intimă decurge normal, fără însă j atinge satisfacţii maxime. în ultimul an de facultata D.L. dă naştere unei fetiţe. Urmează o perioadă mai ,.agitată", în care efortul lui M.L. de a o ajuta pe tanăra. sa soţie, devenită mamă, din toate punctele de vedere este considerabil.

Cu ajutorul lui M.L. soţia sa reuşeşte să-a termine cu succes toate examenele şi să-şi susţină licenţa. Perioada de stres profesional şi familial (legat de îngrijirea copilului) care a urmat naşterii fetiţei a condus treptat la o oarecare neglijare a relaţiilor sexualei Participarea lui D.L. era din ce în ce mai redusă, refuzul (iniţial disimulat, ulterior manifest) a devenit tot mai frecvent, ceea ce a redus considerabil numărul actelor sexuale. M.L. încearcă s-o convingă să consulte un medic pentru „presupusa frigiditate", care se manifesta de fapt la D.L. printr-o reducere aproape totală a libidoului, dispareunie (dureri în timpul contactului) şi anorgasmie. D.L. refuză propunerea soţului, invocand ca motiv al neparticipării sale la viaţa sexuală teama de a rămane din nou însărcinată. Rărirea excesivă a contactelor sexuale (5-6 pe an) îi creează lui M.L. o stare de tensiune şi culpabilitate, care generează fenomene de impotenţă secundară (psihogenă).


Tag-uri: familie, cuplu, societate, relatii



Categorie: Psihologie  - ( Psihologie - Archiva)

Data Adaugarii: 04 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :