FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 781
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Stiinta de a fi fericit

Tag-uri Populare


relatii   cuplu   familie   societate   inteligenta   lider   psihic   individ   social   interactiune   stres   frumusete   sanatate   ingrijire   medic   comunicare   tratament   relatie   teama   limbaj   iubire   tinerete   bautura   sevraj   pastile   parteneri   gesturi   boala   placebo   batranete   acceptare   medicamente   efect   sentimente   oameni   dorinta  

All Tags

Famous Forum

 

Stiinta de a fi fericit

 Q:   Intreaba despre Stiinta de a fi fericit       
Stiinta de a fi fericit Fericirea izvorăşte din permanenta mulţumire. Ea nu este o acceptare pasivă a împrejurărilor în care te afli, ci mai degrabă o aprobare a fiinţelor care te înconjoară, o aprobare a împrejurărilor, pentru a le folosi la maximum, chiar dacă la prima vedere par nefavorabile.

Pentru aceasta trebuie să fim hotărâţi să transformăm în bine orice se întâmplă, fiind mereu mulţumiţi de oameni şi de evenimente. De asemenea, este bine să ne creăm o imagine mentală despre noi, ca persoane mulţumite şi fericite care văd mereu partea frumoasă a lucrurilor. Trebuie să înveţi să trăieşti permanent în bucurie, pentru ceea ce ai şi ceea ce eşti.

Când îţi condiţion ezi fericirea de dorinţa obţinerii unui lucru, termini în nefericire. Obişnuinţa de a trăi în prezent, fără reproşuri şi regrete lipsite de sens, legate de trecut, in imaginaţii legate de viitor dăunează mult şi e ca o boala a psihicului.
Această stare de mulţumire să aibă în spate o stăpănire de sine calmă şi liniştită, păstrând această atitudine chiar si la eşec. Astfel şi eşecurile pot fi transformate în victorii stralucite. Această stăpânire de sine trebuie să se manifeste şi ' succes, şi la insucces.

Cel care nu se implică în supărări şi nu se complace plăceri, cel ce poate stăpâni teama şi mânia în mod sigur este un om fericit, care nu va urî pe nimeni şi nici nu se va op la bucurii efemere. Toate sunt semn de înţelepciune.
Emoţiile sunt cele care te ridică sau te coboară, dacă nu ai ştiinţa păstrării unui echilibru interior, cu care să travc sezi calm obstacolele şi loviturile neprevăzute.
Mintea care nu se păstrează într-o stare de mulţumire i poate funcţiona eficient.
Mulţumirea şi liniştea sunt stări ale minţii. Nemulţumirile creează tensiuni şi trezesc conflicte şi i duc o stare de boală psihică. în absenţa mulţumirii, diferite complexe mentale ies la iveală şi nefericirea îl copleşeşte cel care nu ştie să se stăpânească.
în afara mulţumirii de sine, o altă regulă importantă comportament constă în a spune adevărul şi în a te abţine la minciună. Orice om trebuie să-şi înţeleagă lipsurile şi Iii ţările, acceptându-se aşa cum este. Adevărul îl poate spi numai cel care ştie să-ţi cântărească fiecare cuvânt.

Patima omului de a acumula lucruri de care nu are i voie, de a aduna bunuri materiale inutile naÅŸte, de asemen nefericire.
Nu trebuie să facem din obţinerea unor lucruri un scop în sine. Trebuie să ne folosim de lucruri, fără a deveni independenţi de ele. „Societatea de consum" îi incită pe oameni cumpere şi să posede. Mereu ei îşi doresc alte şi alte lua noi ; renunţă la unele încă utile şi fac rost de altele. Omul . tendinţa de a acumula la nesfârşit bunuri materiale şl mintea mereu plină de alte dorinţi. Niciodată posesia unui lucru nu-l va mulţumi, căci imediat va dori altul şi lanţul continua la nesfârşit. Dorinţa de a poseda este originea ti ror viciilor. Cel mai bogat om este cel sărac în dorinţe.

Majoritatea oamenilor sunt plini de dorinţe : dorinţa de putere, de plăcere, de bunuri materiale, de recunoaştere, de admiraţie etc. Dacă le eliminăm sau măcar să reuşim să le limităm, ne vom elibera de lăcomie şi vom deveni mulţumiţi şi fericiţi. Dacă lupţi împotriva propriei lăcomii şi invidii, dacă simţi bucuria de a servi pe alţii, fericirea e pe aproape.
Cel ce conduce pe alţii nu trebuie să se teamă de nimic. Dacă este fricoc, teama îl paralizează.El se poate teme că şi-ar pierde mijloacele de existenţă, bogăţia sau reputaţia. Dacă este cinstit şi drept, dacă are convingerea că dreptatea totdeauna învinge, teama poate fi înlăturată. Cine nu-şi pierde cumpătul în nenorocire, acela le poate trece pe toate.

Deci, ca să te poţi considera fericit, trebuie să înlături frica, minciuna, ura, deziluzia, grija, supărarea şi lăcomia.Acestea toate stau la baza nefericirii umane. Devii nefericit şi dacă nu ştii să te abţii de a gândi urât.
Eliminarea îngrijorărilor, frustrărilor, disperării şi tensiunilor mentale constituie singura cale pentru cel ce caută mulţumire şi fericire.


Tag-uri: lider, psihic, inteligenta



Categorie: Psihologie  - ( Psihologie - Archiva)

Data Adaugarii: 28 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :