Statistics:
Visits: 759 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Sos bearnez
Q: | Intreaba despre Sos bearnez |
Ingrediente:
Unt 250 g, ouă 2 buc, tarhon 1 leg, ceapa 25g, piper 17-18 boabe, oţet 9° 40 ml, vin alb 100 ml. asmaţui 1 fir, cimbru 1 vîrf do cuţit, ardei iute verde 5 g, lămîie 75 g, sare.
Mod de preparare:
Oţetul şi vinul se pun la fiert cu ceapa tocată mărunt, piperul zdrobit, ardeiul iute tăiat feliuţe, firul de asmaţui şi un vîrf de cuţit de cimbru. Se fierb circa 20 min. la un foc domol şi apoi se strecoară esenţa printr-o etamină. Cele două gălbenuşuri se amestecă pe marginea plitei cu puţină apă, apoi se adaugă untul topit, puţin câte puţin, amestecându-se ca la maioneză, avînd grijă ca untul topit să nu fie fierbinte pentru a nu se brînzi gălbenuşurile. După ce s-a încorporat tot untul, se amestecă cu esenţă de oţet şi vin, se adaugă tarhon opărit şi tocat mărunt, sare şi zeamă de lămîie. Se pune într-o sosieră încălzită şi se serveşte imediat. Se serveşte la fripturi de vacă la grătar şi la peşte la grătar.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com
Unt 250 g, ouă 2 buc, tarhon 1 leg, ceapa 25g, piper 17-18 boabe, oţet 9° 40 ml, vin alb 100 ml. asmaţui 1 fir, cimbru 1 vîrf do cuţit, ardei iute verde 5 g, lămîie 75 g, sare.
Mod de preparare:
Oţetul şi vinul se pun la fiert cu ceapa tocată mărunt, piperul zdrobit, ardeiul iute tăiat feliuţe, firul de asmaţui şi un vîrf de cuţit de cimbru. Se fierb circa 20 min. la un foc domol şi apoi se strecoară esenţa printr-o etamină. Cele două gălbenuşuri se amestecă pe marginea plitei cu puţină apă, apoi se adaugă untul topit, puţin câte puţin, amestecându-se ca la maioneză, avînd grijă ca untul topit să nu fie fierbinte pentru a nu se brînzi gălbenuşurile. După ce s-a încorporat tot untul, se amestecă cu esenţă de oţet şi vin, se adaugă tarhon opărit şi tocat mărunt, sare şi zeamă de lămîie. Se pune într-o sosieră încălzită şi se serveşte imediat. Se serveşte la fripturi de vacă la grătar şi la peşte la grătar.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 21 April '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :