Statistics:
Visits: 927 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Sarailia
Q: | Intreaba despre Sarailia |
Ingrediente:
Făină 500 g, zahăr pudră 500 g, nuci 500 g, unt 250 g, zahăr vanilat 2 plicuri, sirop
Mod de preparare:
Din făină şi apă se prepară o cocă ce se frămantă timp de 90 min., apoi se lasă să se odihnească 30 min. Pe o masă cu suprafaţă mare se întinde o faţă de masă cu dimensiuni mari, se taie coca în 2- 3 bucăţi, se aşează o bucată în mijlocul mesei şi se întinde din ea o foaie foarte subţire, se rup marginile groase, se lasă să se zvante şi se taie foaia în bucăţi ceva mai mari decat tava în care se coace sarailia. La fel se procedează şi cu celelalte bucăţi de cocă. Nucile se toacă cu cuţitul, se amestecă cu 200 g zahăr pudră şi 1 plic de zahăr vanilat. Se întind două foi, una peste alta şi stropesc între ele cu unt, se presară cu nucă, se acopăr cu alte două foi, de asemenea stropite cu unt şi presărate cu nucă. In una din părţi se întoarce o margine de 3 cm, se aşează în marginea foilor o vergea cu grosimea de 8- 9 mm şi se rulează, dar fără a se strange foile, se apucă băţul de ambele capete şi se strange sarailia ca o armonică pană la lăţimea tăvii. Se aşează sulurile astfel preparate în tava unsă cu unt şi se taie, cu un cuţit foarte ascuţit şi încălzit în ulei fierbinte, în bucăţi cu lungimea de 6- 8 cm. Se coc la un foc domol, timp de circa o oră, se toarnă pe deasupra siropul şi se dă tava din nou la cuptor, ca să fiarbă cateva minute cu siropul.
Făină 500 g, zahăr pudră 500 g, nuci 500 g, unt 250 g, zahăr vanilat 2 plicuri, sirop
Mod de preparare:
Din făină şi apă se prepară o cocă ce se frămantă timp de 90 min., apoi se lasă să se odihnească 30 min. Pe o masă cu suprafaţă mare se întinde o faţă de masă cu dimensiuni mari, se taie coca în 2- 3 bucăţi, se aşează o bucată în mijlocul mesei şi se întinde din ea o foaie foarte subţire, se rup marginile groase, se lasă să se zvante şi se taie foaia în bucăţi ceva mai mari decat tava în care se coace sarailia. La fel se procedează şi cu celelalte bucăţi de cocă. Nucile se toacă cu cuţitul, se amestecă cu 200 g zahăr pudră şi 1 plic de zahăr vanilat. Se întind două foi, una peste alta şi stropesc între ele cu unt, se presară cu nucă, se acopăr cu alte două foi, de asemenea stropite cu unt şi presărate cu nucă. In una din părţi se întoarce o margine de 3 cm, se aşează în marginea foilor o vergea cu grosimea de 8- 9 mm şi se rulează, dar fără a se strange foile, se apucă băţul de ambele capete şi se strange sarailia ca o armonică pană la lăţimea tăvii. Se aşează sulurile astfel preparate în tava unsă cu unt şi se taie, cu un cuţit foarte ascuţit şi încălzit în ulei fierbinte, în bucăţi cu lungimea de 6- 8 cm. Se coc la un foc domol, timp de circa o oră, se toarnă pe deasupra siropul şi se dă tava din nou la cuptor, ca să fiarbă cateva minute cu siropul.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :