FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 922
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Sarailia

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Sarailia

 Q:   Intreaba despre Sarailia       
Sarailia Ingrediente:

Făină 500 g, zahăr pudră 500 g, nuci 500 g, unt 250 g, zahăr vanilat 2 plicuri, sirop

Mod de preparare:

Din făină şi apă se prepară o cocă ce se frămantă timp de 90 min., apoi se lasă să se odihnească 30 min. Pe o masă cu suprafaţă mare se întinde o faţă de masă cu dimensiuni mari, se taie coca în 2- 3 bucăţi, se aşează o bucată în mijlocul mesei şi se întinde din ea o foaie foarte subţire, se rup marginile groase, se lasă să se zvante şi se taie foaia în bucăţi ceva mai mari decat tava în care se coace sarailia. La fel se procedează şi cu celelalte bucăţi de cocă. Nucile se toacă cu cuţitul, se amestecă cu 200 g zahăr pudră şi 1 plic de zahăr vanilat. Se întind două foi, una peste alta şi stropesc între ele cu unt, se presară cu nucă, se acopăr cu alte două foi, de asemenea stropite cu unt şi presărate cu nucă. In una din părţi se întoarce o margine de 3 cm, se aşează în marginea foilor o vergea cu grosimea de 8- 9 mm şi se rulează, dar fără a se strange foile, se apucă băţul de ambele capete şi se strange sarailia ca o armonică pană la lăţimea tăvii. Se aşează sulurile astfel preparate în tava unsă cu unt şi se taie, cu un cuţit foarte ascuţit şi încălzit în ulei fierbinte, în bucăţi cu lungimea de 6- 8 cm. Se coc la un foc domol, timp de circa o oră, se toarnă pe deasupra siropul şi se dă tava din nou la cuptor, ca să fiarbă cateva minute cu siropul.


Tag-uri: coca, nuci, sirop, faina



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 20 November '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :