FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 692
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Instalatia de evacuare a reziduurilor

Tag-uri Populare


nave   ambarcatiuni   instalatie   incendiu   navigatie   antichitate   instalatii   instalatie marfa   purificare   combustibil   clarificare   reziduuri   evacuare   reziduri   marfa   pompe centrifugale   sistem   aer comprimat   separatoare   transport marfa   guri   manevra   parame   legare   descarcare   incarcare   instalatie incalzire   evolutie   constructii navale   pompe   ancorare   apa tehnica   balast   instalatie evacuare   instalatie gaze   guvernare  

All Tags

Famous Forum

 

Instalatia de evacuare a reziduurilor

 Q:   Intreaba despre Instalatia de evacuare a reziduurilor       
Instalatia de evacuare a reziduurilor Instalaţia de evacuare a reziduurilor asigură apa pentru grupurile sanitare şi uneori şi pentru răcirea unor agregate.

Reziduurile de la chiuvete sau alte scurgeri din încăperi sunt colectate şi trimise în tancul de scurgeri, urmând ca apoi să fie evacuate cu electropompa, fie peste bord, fie într-un tanc de colectare. Apa reziduală de la WC-uri este colectată în tancul de fecale de unde este evacuată peste bord sau în tancuri speciale, cu ajutorul ejectorului. Pentru spălarea acestor tancuri este folosit aburul. Tubulaturile de evacuare peste bord a apelor reziduale sunt prevăzute cu clapete de bordaj.
Tubulatura de curgere trebuie să se afle în permanenţă la presiunea atmosferică, datorită gurilor de scurgere amplasate la diferite nivele. În acest scop, ace asta se dimensionează astfel încât secţiunea transversală ocupată de lichid să fie mai mică decât secţiunea geometrică a tubulaturii. Tubulaturile de scurgere se montează cu pante de cel puţin 3%, continuu coborâtoare spre tanc. Razele de curbură a tubulaturii de scurgere trebuie să fie cât mai mari şi cu capace de curăţire în coturi. Tubulatura de scurgere nu trebuie să traverseze încăperi frigorifice, încăperi de locuit, bufete, careuri. Cele care traversează coridoare şi încăperi de serviciu trebuie izolate termic, pentru a se evita condensarea vaporilor de apă din aer şi formarea picăturilor care să se desprindă de pe ele.

Scurgerile de la încăperile frigorifice trebuie să aibă circuit separat care să ducă în santina compartimentului maşini [1]. De asemenea, scurgerile de la încăperile medicale trebuie să aibă circuit separat, racordat la tancul de dejecţii şi la instalaţia de tratare a apelor uzate.

Aerisirea tancurilor de scurgeri se termină de obicei în coşul de fum.

Prin reţeaua de scurgere la care sunt racordate obiectele sanitare nu trebuie să ajungă mirosuri neplăcute în încăperi. În acest scop, la toate obiectele sanitare sunt prevăzute sifoane cu barieră hidraulică care, reţinând în permanenţă o pernă de aer, împiedică trecerea gazelor în sens contrar.

Bibliografie:
[1] Ion C. Ioniţă ş.a. Instalaţii navale de bord. Construcţie şi exploatare. Bucureşti, Editura Tehnică, 1992.

Articol scris de Alexandru Pintilie


Tag-uri: nave, ambarcatiuni, instalatie, evacuare, reziduuriCategorie: Arhitectura Navala  - ( Arhitectura Navala - Archiva)

Data Adaugarii: 13 January '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :