FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,488
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se reface o tencuiala deteriorata

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   raparatii   depanare   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   ingrijire   tinerete   sex   atractie   relatie   seductie   flirt   iubire   cucerire   placere   dragostea   orgasm   talent   limbajul trupului   echilibru   sfat   strategii   cuie   gust   lamaie   traditie   bere  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se reface o tencuiala deteriorata

 Q:   Intreaba despre Cum se reface o tencuiala deteriorata       
Dintre defectele cele mai des întalnite pe suprafeţele tencuite se menţionează coşcovirea sau căderea tencuielii. Cauza principală a acestui defect o constituie nerespectarea condiţiilor de calitate pe care trebuie să le andeplinească suprafeţele suport, în special, cu privue la asigurarea unei bune aderenţe a acestora cu mortarul.
Coşcovirea sau căderea tencuielii mai pot fi provocate şi de întreţinerea necorespunzătoare a construcţiei, ca de exemplu nerepararea la timp a unor scurgeri de la instalaţia de apă, care provoacă umezirea tencuielii.

După ce s-a constatat că tencuiala este desprinsă pe o anumită porÅ£iune de perete, se sondează întreaga suprafaţă a peretelui pentru a verifica dac ƒ nu mai sunt ÅŸi alte părÅ£i de tencuială desprinse ; numai după această verificare se poate trece la refacerea tencuielii .

Stratul de tencuială coşcovit se dă jos cu ajutorul unui ciocan, depăşind cu 2—5 cm limita tencuielii sănătoase, care se determină după sunetul obţinut în urma lovirii tencuielii cu un ciocan din lemn sau de cauciuc. Suprafaţa degajată se curăţă cu o perie de sarnaă pentru andepărtarea completă a reziduurilor şi a prafului, după care se udă bine cu apă partea suport a tencuielii.

Se prepară mortarul care trebuie şă aibă caracteristici asemănătoare cu cel existent. Se aplică primul strat de mortar în grosime de 3—5 mm, pe toată suprafaţa suport degajată, mortarul fiind de o consistenţă mai fluidă, pentru ca să tacă o aderenţă bună cu suprafaţa suport şi cu stratul următor de mortar. Se lasă acest prim strat de mortar circa o jumătate de zi, pentru ca suprafaţa rugoasă a acestuia să aibă timp ca să se usuce şi să se întărească, asigurandu-se astfel o bună acroşare cu stratul următor de mortar.

Se aplică al doilea strat de mortar de o consistenţă normală, in grosime de 20 mm, prin proiectarea lui pe perete de jos în sus . Cu ajutorul unui dreptar se face nivelarea pe toată suprafaţa tencuielii refăcute, deplasand dreptarul de jos în sus, prin mişcări de du-te-vino pe orizontală, andepărtandu-se totodată excedentul de mortar .După ce se netezeşte cu mistria întreaga suprafaţă şi se lasă să se usuce în circa două zile, refacerea tencuielii coşcovite sau căzute se consideră terminată, urmand să se treacă la zugrăvirea sau vopsirea peretelui.

sursa imaginii http://www.rjmullins.com


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, scule



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 06 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :