Statistics:
Visits: 955 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Inghemacht de pui
Q: | Intreaba despre Inghemacht de pui |
Ingrediente
1 kg pui, 100 g făină, 100 g untură, 100 g ceapă, 1 morcov, 1/2 ţe-lină, 1 lămaie, sare, 30 g unt.
Mod de preparare
Puiul curăţat se spală şi se pune cu apă la opărit, după care se spală din nou şi se pune la fiert cu zarzavat şi sare. Intre timp, se spumuieşte şi după ce carnea a fiert se dă vasul la o parte.
Sosul se pregăteşte in feJul următor: se incălzeşte untura, se adaugă făina, se amestecă fără să se rumenească, se stinge cu supă in care a fiert puiul şi se fierbe pană ce sosul se ingroaşă ca o smantană.
Se potriveşte de sare şi se stoarce zeamă de lămaie după gust. Bucăţile de pui fierte se pun in sos. La servire carnea se pune pe farfurie alături de cartofi fierţi natur, presăraţi cu pătrunjel verde tăiat mărunt, iar peste carne se pune sos şi se stropeşte cu unt.
1 kg pui, 100 g făină, 100 g untură, 100 g ceapă, 1 morcov, 1/2 ţe-lină, 1 lămaie, sare, 30 g unt.
Mod de preparare
Puiul curăţat se spală şi se pune cu apă la opărit, după care se spală din nou şi se pune la fiert cu zarzavat şi sare. Intre timp, se spumuieşte şi după ce carnea a fiert se dă vasul la o parte.
Sosul se pregăteşte in feJul următor: se incălzeşte untura, se adaugă făina, se amestecă fără să se rumenească, se stinge cu supă in care a fiert puiul şi se fierbe pană ce sosul se ingroaşă ca o smantană.
Se potriveşte de sare şi se stoarce zeamă de lămaie după gust. Bucăţile de pui fierte se pun in sos. La servire carnea se pune pe farfurie alături de cartofi fierţi natur, presăraţi cu pătrunjel verde tăiat mărunt, iar peste carne se pune sos şi se stropeşte cu unt.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :