FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 667
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Care sunt calitatile unui lider

Tag-uri Populare


relatii   cuplu   familie   societate   inteligenta   lider   psihic   social   interactiune   individ   stres   frumusete   sanatate   ingrijire   medic   comunicare   tratament   relatie   teama   limbaj   iubire   tinerete   bautura   sevraj   batranete   boala   placebo   acceptare   efect   gesturi   parteneri   medicamente   pastile   sentimente   oameni   dorinta  

All Tags

Famous Forum

 

Care sunt calitatile unui lider

 Q:   Intreaba despre Care sunt calitatile unui lider       
Care sunt calitatile unui lider La noi promovarea încă se mai face în funcţie de factori şi aprecieri strict subiective : „îmi place", „e bun", „se poate dovedi util", „va face în mod sigur faţă", „se va descurca în mod sigur" şi alte asemenea aprecieri care ţin de natura fiecăruia dintre decidenţi, de propriile „scări" valorice şi propriile sisteme de referinţă care, în ultimă instanţă, rămân total subiective. înaltei noastre capacităţi de a critica nu îi putem asocia şi competenţa de a aprecia valorile cu pertinenţă, fie. din ambiţie şi necunoaştere, fie din teamă de a ne asuma riscuri sau din alte motive. Esenţială apare doar capacitatea proprie a fiecăruia de a se depăşi pe sine însuşi, precum şi modul lui tradiţional de a gândi şi acţiona.

în promovare, pregătirea teoretică este foarte importantă, deci, este necesară o mare bogăţie de cunoştinţe. Orizontul teoretic este o condiţie necesară, dar nu şi suficientă pentru a accede în rândul celor ce confirmă în postura de şef. La fel de importantă este şi formaţia practică, aceasta devenind, în ultima vreme, chiar prioritară în a reacţiona spontan şi corect, în orice situaţie sau în orice relaţie conflictuală. Accentul va cădea în acest caz pe stăpânirea situaţiilor de risc, pe cazurile în care alternativa de a ieşi „cu bine" din conjuncturile apărute şi de a oferi soluţiile aşteptate, să fie autentică.

Iată, în sinteză, calităţile unui conducător modern : capacitate de decizie, capacitate organizatorică, stăpânire de sine, voinţă puternică, capacitate şi putere de a delega, capacitatea de a controla până la cele mai mici amănunte, simţul dreptăţii şi al adevărului, simţul şi curajul răspunderii personale, putere de analiză şi sinteză, obiceiul de a lucra mai mult decât este plătit, personalitate agreabilă, capacitate imaginativă, simţul previziunii şi al anticipării, spirit de iniţiativă permanentă, puterea de a ierta, de a fi tolerant şi conciliant, curaj fără limite, spirit de cooperare.
Şi, la toate acestea, se adaugă un al şaselea simţ - simţul conducerii.

în concluzie, se poate afirma că personalitatea conducătorului este decisivă pentru comportamentul subalternilor, că !au câştig de cauză cei care dovedesc curaj în acţiune şi îndrăzneală, că munca se cere minuţios organizată, în funcţie de resursele disponibile. Iar oamenii să fie suficient motivaţi şi stimulaţi.
Valoarea unui om se apreciază în funcţie de „folosul" sau „pagubele" pe care le aduce celorlalţi, după cum el trebuie măsurat în funcţie de efectul acţiunilor sale.


Tag-uri: lider, psihic, inteligentaCategorie: Psihologie  - ( Psihologie - Archiva)

Data Adaugarii: 25 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :