FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 885
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Blineuri

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Blineuri

 Q:   Intreaba despre Blineuri       
BlineuriIngrediente:

Făină 600 g, drojdie 30 g, unt 50 g, ouă 4 buc, lapte 1.6 l, caşcaval 50 g, ulei 75 g, sare.

Mod de preparare:

Din puţină făină, drojdie şi 100 ml lapte se face o plămadă care se lasă să crească. După ce a crescut, se adaugă restul de lapte şi de făină, untul topit, gălbenuşurile şi sarea şi se amestecă bine. Albuşurile se bat şi se încorporează în compoziţie, care trebuie să fie puţin mai groasă decat compoziţia de clătite. Se lasă sa se odihnească o oră, se unge o tigaie cu ulei, se toarnă în ea un polonic de cocă împrăştiat pe întreaga suprafaţă a tigăii şi se prăjeşte pe ambele părţi. Se aşează foile pe un platou şi se umplu după dorinţă (cu felii de caşcaval, şuncă presată, sardele, salam, felii de ouă fierte etc). Se aşează deasupra un fund de lemn, pe care se pune o greutate. Se lasă să stea la această presă 30 min, apoi se toarnă peste blineuri unt topit, se presară cu caşcaval şi se dau la cuptor timp de 10 min, se taie felii ca feliile de tort şi se serveşte ca antreu.


Tag-uri: faina, unt, lapte, oua, cascaval



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 11 May '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :