Statistics:
Visits: 879 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Blineuri
Q: | Intreaba despre Blineuri |
Ingrediente:
Făină 600 g, drojdie 30 g, unt 50 g, ouă 4 buc, lapte 1.6 l, caşcaval 50 g, ulei 75 g, sare.
Mod de preparare:
Din puţină făină, drojdie şi 100 ml lapte se face o plămadă care se lasă să crească. După ce a crescut, se adaugă restul de lapte şi de făină, untul topit, gălbenuşurile şi sarea şi se amestecă bine. Albuşurile se bat şi se încorporează în compoziţie, care trebuie să fie puţin mai groasă decat compoziţia de clătite. Se lasă sa se odihnească o oră, se unge o tigaie cu ulei, se toarnă în ea un polonic de cocă împrăştiat pe întreaga suprafaţă a tigăii şi se prăjeşte pe ambele părţi. Se aşează foile pe un platou şi se umplu după dorinţă (cu felii de caşcaval, şuncă presată, sardele, salam, felii de ouă fierte etc). Se aşează deasupra un fund de lemn, pe care se pune o greutate. Se lasă să stea la această presă 30 min, apoi se toarnă peste blineuri unt topit, se presară cu caşcaval şi se dau la cuptor timp de 10 min, se taie felii ca feliile de tort şi se serveşte ca antreu.
Făină 600 g, drojdie 30 g, unt 50 g, ouă 4 buc, lapte 1.6 l, caşcaval 50 g, ulei 75 g, sare.
Mod de preparare:
Din puţină făină, drojdie şi 100 ml lapte se face o plămadă care se lasă să crească. După ce a crescut, se adaugă restul de lapte şi de făină, untul topit, gălbenuşurile şi sarea şi se amestecă bine. Albuşurile se bat şi se încorporează în compoziţie, care trebuie să fie puţin mai groasă decat compoziţia de clătite. Se lasă sa se odihnească o oră, se unge o tigaie cu ulei, se toarnă în ea un polonic de cocă împrăştiat pe întreaga suprafaţă a tigăii şi se prăjeşte pe ambele părţi. Se aşează foile pe un platou şi se umplu după dorinţă (cu felii de caşcaval, şuncă presată, sardele, salam, felii de ouă fierte etc). Se aşează deasupra un fund de lemn, pe care se pune o greutate. Se lasă să stea la această presă 30 min, apoi se toarnă peste blineuri unt topit, se presară cu caşcaval şi se dau la cuptor timp de 10 min, se taie felii ca feliile de tort şi se serveşte ca antreu.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :