FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,020
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Afumatorie

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Afumatorie

 Q:   Intreaba despre Afumatorie       
Afumatorie Problema afumatoriei pentru gospodine, mai cu seama in oras, este destul de dificila (da multa bataie de cap). De aceea carnea, sunca, carnatii se vor afuma acolo unde aceasta operatie este posibila.

La tara, afumarea se face in podul casei, in cosuri, sau se sapa in curte o groapa adanca de 30—40 cm destinata pentru facerea focului, iar la distanta de 1 m de afumatorie, intre aceasta si groapa,se sapa un canal adanc de circa 30 cm si lat de circa 10—15 cm, care se acopera cu o scandura, iar peste aceasta se toarna pamant.

Prin acest canal va trece fumul de la groapa spre afumatorie, racindu-se pe parcurs; altfel, daca fumul ar ramane cald, el ar putea sa arda tot ce s-a pus la afumat in afumatorie.

Constructia afumatoriei se face in modul urmator: la capatul cana lului (santului) care duce de la foc spre afumatorie, se sapa inca o groapa, deasupra careia se pune un butoi vechi sau o cutie facuta din scanduri si prevazuta cu drugi (aceasta inseamna ca inauntrul butoiului sau cutiei de scanduri se vor fixa cativa drugi suspendati in asa fel incat sa se poata agata de ei carnea pentru sunci etc).

Dar ar fi cel mai bine, daca este posibil, sa se zideasca o afumatorie stabila, care sa fie folosita permanent. Este bine ca focul pentru afumare sa fie facut din lujeri de porumb sau din rumegus, dar pentru aceasta este buna si coaja de stejar sau de fag; cel mai bun fum se obtine insa din ramuri de vita de vie.

Lemnul de brad sau aschiile de brad sunt contraindicate, intrucat dau un fum neplacut, care ar putea sa faca carnea amara.


Tag-uri: afumatorie, carne



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 02 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :