FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 472
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre O echipa trebuie intotdeauna stimulata

Tag-uri Populare


relatii   cuplu   familie   societate   inteligenta   lider   psihic   social   interactiune   individ   stres   frumusete   sanatate   ingrijire   medic   comunicare   tratament   relatie   teama   limbaj   iubire   tinerete   bautura   sevraj   batranete   boala   placebo   acceptare   efect   gesturi   parteneri   medicamente   pastile   sentimente   oameni   dorinta  

All Tags

Famous Forum

 

O echipa trebuie intotdeauna stimulata

 Q:   Intreaba despre O echipa trebuie intotdeauna stimulata       
O echipa trebuie intotdeauna stimulata Complexitatea fenomenelor contemporane a impus tot mai mult ca procesul luării deciziilor să depindă de un grup de indivizi, nu de capacitatea unei singure persoane. Actul de conducere devine din ce în ce mai mult practica de a influenţa grupul condus, deci o manifestare a disponibilităţilor de a anima. In procesul de formare, accentul trebuie să cadă atât pe învăţătura modului de a lucra în echipă, cât şi pe determinarea grupului de a-şi desfăşura activitatea în consens şi cu eficienţa maximă.

Un alt principiu aplicat într-o conducere eficientă este luarea în considerare a nevoii de stimulente.Aceasta este, practic, o nevoie vitală. Pentru multe persoane a primi un semn de recunoştinţă echiv alează cu a se hrăni. Lauda este o restituire a puterii noastre şi un mijloc de a potenţa fericirea.

Absenţa stimulentelor este o cauză de suferinţe psihologice uneori foarte grave. Cu cât va fi mai stimulată o persoană şi i se vor recunoaşte meritele, cu atât aportul energiilor proprii în eficienţa muncii sale va spori. Nevoia de a fi recunoscut îl împinge pe copil să facă „năzbâtii" când sunt musafiri în familie, după cum, şi ultimul născut, are nevoie de mai multă atenţie şi afecţiune din acelaşi motiv.
Nevoia de stimulente evoluează de la cele de domeniu fizic în timpul copilăriei, la cele de domeniul social, la maturitate (aprecieri, putere, onoruri). Stimulentele sunt surse de plăcere, de bucurie, de încredere în sine şi în alte persoane. Ele au un rol primordial în dezvoltarea personalităţii umane, generând declanşarea unor capacităţi interne care îl vor determina pe individ să reacţioneze pozitiv în vederea atingerii scopurilor propuse.

Nevoia de putere, dorinţa de realizare personală şi cea de recunoaştere sunt, în egală măsură, motivaţii pentru oameni de a acţiona în permanenţă.
Arta de a stimula subalternii ne ajută să determinăm persoana căreia i le adresăm să acţioneze în scopul şi modul dorit de noi.


Tag-uri: lider, psihic, inteligentaCategorie: Psihologie  - ( Psihologie - Archiva)

Data Adaugarii: 25 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :