FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 422
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Maniacul sau obsedatul de control

Tag-uri Populare


relatii   cuplu   familie   societate   inteligenta   lider   psihic   social   interactiune   individ   stres   frumusete   sanatate   ingrijire   medic   comunicare   tratament   relatie   teama   limbaj   iubire   tinerete   bautura   sevraj   batranete   boala   placebo   acceptare   efect   gesturi   parteneri   medicamente   pastile   sentimente   oameni   dorinta  

All Tags

Famous Forum

 

Maniacul sau obsedatul de control

 Q:   Intreaba despre Maniacul sau obsedatul de control       
Maniacul sau obsedatul de control Daca sositi înainte la o întâlnire, sunteti anxios; daca întârziati, sunteti agresiv; daca sositi la timp, sunteti obsedat; daca nu veniti deloc, sunteti „ imbecil". (Henri Jeanson)

Este mereu în cautarea perfectiunii, rareori multumit de o anumita situatie, tipicar, face si reface aceleasi lucruri, îsi revede dosarele pentru a se asigura ca totul este în ordine ? Daca e asa, probabil ati întâlnit un maniac. Aceasta persoana este încapatânata, scrupuloasa, constiincioasa si perseverenta. Comportamentul sau este rigid si nu-i place sa fie încalcate regulile; se încapatâneaza asupra problemelor pâna le gaseste o rezolvare. Avantajul e ca nu-si lasa balta dosarele, proiectele si va puteti baza pe simtul sau de raspundere.

Maniacul este de cele mai multe ori dist ant; nu încearca sa iasa în evidenta cu orice pret. Nu o data, se îndoieste de sine si de capacitatile sale. De cele mai multe ori, este foarte silitor, foarte precis, calitati de apreciat pentru anumite tipuri de sarcini. Ca sef, e mai dificil, pentru ca va va gasi deseori ceva de reprosat. Daca va este coleg, iar sarcina lui este sa gaseasca erori, greseli, cu siguranta va excela în asta si veti putea avea deplina încredere în el. Daca lucreaza pentru dumneavoastra, stabiliti clar înca de la bun început care sunt responsabilitatile si sarcinile sale si, cu siguranta, veti colabora bine cu persoana ce are acest tip de temperament. în alta ordine de idei, maniacul poate avea dificultati în a face anumite alegeri.

Cel mai bine e sa nu trebuiasca sa ia prea multe decizii, în afara de cazul în care argumentele ambelor parti sunt foarte clare si masurabile. Cu alte cuvinte, sarcinile trebuie sa fie clare, pe birou ordine, iar rolul fiecaruia bine definit. Maniacul poate avea si mici obsesii, cum ar fi aceea de a se spala pe mâini de 40 de ori pe zi.
Pe scurt

Maniacul:

• vede tot, aude tot;
• este încapatânat;
• iubeste ordinea;
• este prevazator, responsabil, constiincios;
• are un birou impecabil si fiecare lucru e la locul lui;
• adesea poate fi distant.

A-l îmblânzi sau a coexista

Maniacul are nevoie de ordine si nu se simte în largul lui în dezordine. Mai mult decât altora, lui nu-i place sa fie bulversat si cel mai bine este sa-i respectati nevoia de a prevedea totul si de a lucra într-un mediu ordonat. Daca pentru a-l influenta adoptati o atitudine de genul „lasa-ma sa te las", daca va bateti joc de obiceiurile sale, mai degraba îl întarâtati decât îl încântati. Cel mai bine e sa îi iesiti în întâmpinare. Nu se pune problema sa va lasati coplesit de problema sa, ci sa îi respectati nevoile. Daca lucrati împreuna la un proiect, fiti clar, oferiti-i informatii precise si încercati sa lucrati metodic. Cu aceasta atitudine, veti câstiga încrederea colegului, angajatului sau sefului dumneavoastra, iar rezultatele nu se vor lasa asteptate.

Daca vreti sa mergeti chiar mai departe si sa îl ajutati pe maniac sa gaseasca si alte moduri de a-si trai viata, îl puteti îndruma, încetul cu încetul, sa descopere partile frumoase ale muncii pe care o face si sa învete sa se relaxeze din când în când. Cel mai important este sa nu îi tratati aspru obiceiurile si sa nu râdeti de ele.

Daca îi sunteti sef, va fi în avantajul dumneavoastra sa-i dati sarcini precise. Puteti conta pe o munca bine facuta, mai ales daca sarcina este individuala si nu necesita lucrul în echipa, pentru ca acest tip de persoana e destul de nesociabila. Trebuie sa-i luati în considerare puterea.


Tag-uri: incapatanare, ordine, responsabilitate



Categorie: Psihologie  - ( Psihologie - Archiva)

Data Adaugarii: 09 April '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :