FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 449
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Istericul sau cel caruia Ii place sa se dea în spectacol

Tag-uri Populare


relatii   cuplu   familie   societate   inteligenta   lider   psihic   social   interactiune   individ   stres   frumusete   sanatate   ingrijire   medic   comunicare   tratament   relatie   teama   limbaj   iubire   tinerete   bautura   sevraj   batranete   boala   placebo   acceptare   efect   gesturi   parteneri   medicamente   pastile   sentimente   oameni   dorinta  

All Tags

Famous Forum

 

Istericul sau cel caruia Ii place sa se dea în spectacol

 Q:   Intreaba despre Istericul sau cel caruia Ii place sa se dea în spectacol       
Visul, isteria noastra secreta?( J.-B. Pontalis)

Istericul îsi controleaza mediul prin instaurarea dezordinii, spre deosebire de obsedat, care se bazeaza pe ordine si precizie. Istericului pare sa nu-i pese de nimic, dar de fapt acesta este modul lui de a se comporta si de a actiona. în felul sau, pune suflet în ceea ce face.

Sefii isterici, de exemplu, au biroul dezordonat, va cer informatii pe care le cunosc de fapt, dar care sunt închise bine într-un coltisor al mintii lor, îsi schimba ideile de la o clipa la alta etc. Mai mult, istericul suporta greu autoritatea; vrea sa aiba libertate de actiune si de aceea se afla adesea în pozitia de sef. Dar, indiferent daca este angajat sau sef, îsi ia energia din noutate si nu prea apreciaza traditiile si rutina. Poate lucra pe baza unui contract, într-un mediu nesigur, de asemenea, poate fi liber-profesionist, inventator, cercetator... tot ceea ce este original si riscant. De fapt, ar fi nefericit daca ar lucra închis într-un birou sau daca ar face o munca rutinanta.

Adora provocarile si, pentru a dormi bine, trebuie sa fi trecut cel putin printr-o situatie riscanta în timpul zilei. Istericul are o personalitate puternica, placându-i sa fie în centrul atentiei. Are ceva de vedeta.

Trebuie sa fiti atent sa nu va epuizeze relatia cu o asemenea persoana, mai ales daca îi sunteti angajat. Noutatea e incitanta, dar si obositoare, în acelasi timp.

Istericul:

• este adesea dezordonat, putin zapacit;
• este creativ si are imaginatie;
• îsi ia energia din noutate;
• nu suporta rutina si oamenii blazati;
• este amuzant; îi distreaza pe cei din jurul sau;
• îsi poate schimba atitudinea pe neasteptate;
• îi oboseste pe cei din jur cu schimbarile sale;
• este, în acelasi timp, individualist si conducator.

A-l îmblânzi sau a coexista

în realitate, daca într-o zi veti lucra pentru un tip isteric (e clar ca vorbim aici despre o trasatura de caracter, si nu despre o boala), va va face placere, daca treceti printr-o perioada în care aveti nevoie de ceva inedit, de un pic de nebunie sau daca vreti sa încercati lucruri noi. Acest tip de sef este într-adevar stimulant. Trebuie totusi sa va obisnuiti cu felul sau dezordonat, imprevizibil de a fi, cu izbucnirile sale. Ca o compensare, cu el nu va plictisiti niciodata. Sa stiti însa ca acest tip de persoana îsi poate vedea proiectele încheiate foarte repede. Daca, de exemplu, este vorba despre o firma noua, aceasta ar putea avea o existenta foarte scurta.

în colectiv, alaturi de colegi, istericul acapareaza destul de mult atentia, ceea ce v-ar putea împiedica sa va exprimati. întotdeauna el este cel care vorbeste cel mai tare, cel ce are ideile cele mai bune, care iese întotdeauna în fata, dându-va impresia ca sunteti în plus. în cazul în care aceasta situatie va oboseste sau va dauneaza, evitati sa faceti echipa împreuna cu el.

Daca sunteti totusi obligat sa o faceti, stabiliti clar, înca de la început, sarcinile fiecaruia si respectati-i nevoia de a crea, pentru ca altfel nu poate face nimic. Altfel spus, alaturi de o asemenea persoana nu puteti decât sa va impuneti limitele si regulile, respectându-i, în acelasi timp, nevoile. Astfel, daca sunteti seful lui, la o sedinta nu e necesar sa îi cereti din prima punctul de vedere. Dar nici nu va spuneti: „Nu am sa-i cer parerea". învatati-l cu blândete sa aiba o atitudine mai echilibrata: fiecare are dreptul de a se exprima.

Daca va este client, va trebui sa îl suportati fara sa interveniti prea mult. în acest caz, încercati sa fiti echilibrat, rational, prevazator. Dati-i de înteles ca îl considerati amuzant si interesant, sugerându-i, în acelasi timp, ceva ce l-ar putea echilibra. Are nevoie sa fie înconjurat de persoane cu picioarele pe pamânt.


Tag-uri: dezordonat, creativitate, rutinaCategorie: Psihologie  - ( Psihologie - Archiva)

Data Adaugarii: 09 April '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :