FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 455
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Impatimitul de armonie sau arta de a închide ochii în fata conflictelor

Tag-uri Populare


relatii   cuplu   familie   societate   inteligenta   lider   psihic   social   interactiune   individ   stres   frumusete   sanatate   ingrijire   medic   comunicare   tratament   relatie   teama   limbaj   iubire   tinerete   bautura   sevraj   batranete   boala   placebo   acceptare   efect   gesturi   parteneri   medicamente   pastile   sentimente   oameni   dorinta  

All Tags

Famous Forum

 

Impatimitul de armonie sau arta de a închide ochii în fata conflictelor

 Q:   Intreaba despre Impatimitul de armonie sau arta de a închide ochii în fata conflictelor       
Tot ceea ce este potrivnic e util, iar din conflict se iveste cea mai frumoasa armonie; totul ia nastere prin dezacord. (Heraclit)

Anumite persoane, foarte dragute de altfel, nu pot suporta lipsa de armonie, nefâcând fata unui conflict. Sunt în stare de orice pentru ca rivalitatile latente sa nu se manifeste. Cautarea permanenta si cu orice pret a purului adevar oricum nu serveste la nimic, dar, ca în orice lucru, trebuie cautat un anumit echilibru.

Totusi, colegul capabil de orice pentru a salva aparentele poate fi greu de suportat. Are si un punct slab : luni e de acord cu dumneavoastra, marti cu altcineva si joi cu o alta persoana. Rezultatul: nu are o pozitie stabila. Aceasta persoana poate, de altfel, sa lucreze foarte bine. Este, de asemenea, posibil sa va întelege ti cu ea în mai multe privinte.

în calitate de sefi, aceste persoane sunt foarte rare, deoarece, pentru a ajunge aici ar trebui sa învete sa taie în carne vie, sa aleaga. Daca este vorba despre un coleg sau un client, veti observa fara îndoiala ca împatimitului de armonie îi este greu sa aleaga. Aceasta nu este însa o regula. Mereu politicos si serviabil, el are prieteni oriunde, în aparenta, se întelege cu toata lumea, dar sfârseste prin a provoca certuri peste tot, pentru ca deseori încearca sa sustina ideile taberei adverse.
Pe scurt

împatimitul de armonie:

• cade la învoiala cu toata lumea;
• chiar daca nu o face din rea-vointa, duce vorba de la unul la altul;
• este foarte amabil;
• este bine îmbracat;
• rareori ocupa un post de sef (de fapt, asta chiar îi displace);
• îi este greu sa aleaga;
• este un bun coleg si un bun angajat.

A-l îmblânzi sau a coexista

Persoana care cauta armonia cu orice pret este foarte sensibila, dar, în mod paradoxal, îi veti face un bine daca îi veti spune sincer, în mod clar si direct, ce credeti despre ea.

Uneori, din cauza educatiei, aceste persoane se poarta u amabilitate, dar oarecum mieros. Dar asta s-ar putea datora si unei slabiciuni de caracter. Este bine sa insistati pentru a le afla parerea; asa ca nu ezitati sa le-o cereti, sa le chestionati punctual; astfel, le veti ajuta sa-si defineasca pozitia.

Daca preferati sa va tineti la distanta de cel care cauta armonia cu orice pret, nu-i mai împartasiti parerile dumneavoastra ; nu-i spuneti ce nu merge bine, evitati orice subiect care l-ar putea face sa oscileze spre o parte sau alta. De fapt, evitati sa faceti o conversatie cu el.

Daca, din contra, o asemenea persoana va este simpatica si va întâlniti des cu ea la serviciu, râdeti (politicos) de defectul sau si amintiti-i faptul ca-si schimba parerile ca pe sosete. Facând-o constienta de atitudinea sa, o ajutati sa depaseasca acest handicap. împatimitul de armonie poate deveni aproape inconstient delator. Cum îi place sa vorbeasca mult, ar putea fi, de asemenea, un bun intrigant.


Tag-uri: amabil, armonieCategorie: Psihologie  - ( Psihologie - Archiva)

Data Adaugarii: 09 April '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :