FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 742
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum putem fi autoritari

Tag-uri Populare


relatii   cuplu   familie   societate   inteligenta   lider   psihic   individ   social   interactiune   stres   frumusete   sanatate   ingrijire   medic   comunicare   tratament   relatie   teama   limbaj   iubire   tinerete   bautura   sevraj   pastile   parteneri   gesturi   boala   placebo   batranete   acceptare   medicamente   efect   sentimente   oameni   dorinta  

All Tags

Famous Forum

 

Cum putem fi autoritari

 Q:   Intreaba despre Cum putem fi autoritari       
Cum putem fi autoritari Autoritatea reală este mult mai greu de realizat decât autoritatea de investitură. Incapacitatea, lipsa curajului, necinstea, lipsa de răspundere, corupţia, lipsa de modestie, vor duce, mai devreme sau mai târziu, la scăderea totală a autorităţii reale.

Eficienţa oricărei activităţi depinde mai mult de cel care organizează, decât de cel care execută. Nu există executanţi proşti, ci doar şefi nepricepuţi în organizarea activităţilor. Cel care conduce pe alţii nu trebuie să considere aceasta drept un privilegiu, ci o ocazie de a face bine, de a mulţumi pe alţii, de a dovedi că este competent. Subalternii conduşi corect vor da în muncă maximum de eficienţă. Şeful delăsător, neg lijent, chiulangiu va trage după el şi subalternii. Puterea exemplului personal nfluenţează şi în bine, şi în rău. Conducătorul adevărat intră în sufletul subalternilor, în primul rând, prin modul de comportare, prin exemplul personal.

Este bine cunoscut tipul de şef sever, care, permanent, dă ordine şi dispoziţii, cere muncă şi rezultate, dar este privit de ceilalţi ca nepriceput, incompetent şi demagog.
Subalternii pot fi influenţaţi cel mai uşor prin metode civilizate, care presupun inteligenţă şi autocontrol. In adoptarea deciziilor, aşa cum este nevoie de rapiditate, tot aşa este nevoie şi de chibzuinţă, iar modificarea ulterioară a deciziilor va crea stări de confuzie şi neîncredere şi, în final, va ştirbi autoritatea conducătorului.
Măsurile disciplinare se impun numai atunci când un subaltern, în mod vădit, manifestă o atitudine necorespunzătoare faţă de bunul mers al lucrurilor, şi sfidează normele de comportament şi disciplină.

Asupra unei măsuri disciplinare luate şi comunicate, nu este bine să se mai revină decât în caz de eroare. Seriozitatea şi fermitatea în aplicarea unor măsuri disciplinare, Corectitudinea acestora îi strunesc pe cei indisciplinaţi şi leneşi. Un şef care permanent ameninţă cu pedeapsa, dar niciodată nu o aplică, este considerat caraghios şi, în scurt timp, nimeni nu îi va da ascultare.

Subalternul nu trebuie tutelat, el trebuie să-şi rezolve sarcinile prin metodele pe care le cunoaşte şi le consideră cele mai bune. Din acest motiv, se va lăsa subalternilor totdeauna un grad de libertate în alegerea modalităţilor de rezolvare a sarcinilor. Relaţiile prea familiare cu subalternii sau depăşirea unor limite în asemenea relaţii nu sunt recomandabile, pentru că sabotează autoritatea construită cu greu, în timp în¬delungat, şi oare se poate ruina uşor.


Tag-uri: lider, psihic, inteligenta



Categorie: Psihologie  - ( Psihologie - Archiva)

Data Adaugarii: 25 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :