FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,547
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Despre respiratia artificiala

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Despre respiratia artificiala

 Q:   Intreaba despre Despre respiratia artificiala       
Despre respiratia artificiala Respiratia artificiala este tehnica prin care se realizeaza respiratia, cand aceasta, din anumite cauze, nu se mai poate face spontan.

Metodele de respiratie artificiala prin actiune externa, sunt de extrema urgenta si trebuie cunoscute de cat mai multi oameni, deoarece accidentele pot aparea pe neasteptate si interventia prompta poate sa salveze viata unui om care ar muri in asteptarea unor cadre medicale calificate.

Dintre numeroasele metode, mai frecvent utilizata este metoda Silvester: bolnavul este asezat cu fata in sus. Cel care face respiratia artificiala sta intr-un genunchi la capul bolnavului, iar cu celalalt picior se sprijina pe talpa.

Inspiratia se executa apucand membrele superioare ale bolnavului de articulatia pumnului si executand o miscare de extensie pana se a junge deasupra capului bolnavului si lateral de cel care face respiratia.

Prin aceasta, se exercita o tractiune asupra grilajului costal, marindu-se diametrul cutiei toracice. Expiratia se executa aducand membrele care se si flecteaza deasupra toracelui si executand apoi o miscare de compresiune a acestuia prin apasarea cu greutatea corpului celui care executa respiratia aplecat inainte.

Ritmul necesar este de 4-13 respiratii pe minut.

Metode de mecanoterapie:

Acestea includ toate metodele mecanice care pot realiza o distensie sau compresie a cutiei toracice.

Se cunosc trei tipuri de aparate: tancul sau plamanul de otel, cuirasa si patul basculant. Principiul tancului sau plamanului de otel se bazeaza pe crearea unei variatii de presiune pozitiva si negativa in interiorul unei camere etanse.

Bolnavul este introdus in aceasta camera, capul fiind lasat afara. Aerul atmosferic va intra in plaman cand in camera presiunea va fi negativa, adica mai mica decat presiunea atmosferica, si va iesi din plaman cand presiunea in camera va fi pozitiva, adica mai mare decat presiunea atmosferica.

Se utilizeaza mai ales in caz de paralizie a centrului respirator sau a diafragmului, de natura poliomielitica. Exista si metode numai cu inspiratie activa. Cu ajutorul acestor metode se executa numai inspiratia activa, expiratia fiind considerata fenomen pasiv, datorat elasticitatii toracelui.

Cea mai simpla dintre metode este insuflatia gura la gura.

Sunt si metode care utilizeaza aparate speciale, reglabile, care asigura o respiratie artificiala cu inspiratie si expiratie active (aparat Engstrom).


Tag-uri: respiratie artificiala, aparat engstrom, tehnica



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 24 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :