FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 839
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Un timp al invatarii si al bucuriei

Tag-uri Populare


educatie   scoala   familie   educare   societate   copii   integrare   democratie   elevi   gradinita   rromi   profesori   invatamant   incluziune   parinti   comportament   egalitate   prescolari   educatoare   nevoi speciale   discriminare   dezvoltare   comunitate   dizabilitati   moral-civica   minoritati   tigani   drepturi   formare   marginalizare   copii cu ces   personalitate   cultura   violenta   libertate   deficiente  

All Tags

Famous Forum

 

Un timp al invatarii si al bucuriei

 Q:   Intreaba despre Un timp al invatarii si al bucuriei       
Un timp al invatarii si al bucuriei Copilaria este un timp al învaţarii şi al bucuriei. Ocrotiţi de parinţi, de societate, copiii sunt meniţi sa se pregateasca pentru viaţa care-i aşteapta. Ei sunt comoara cea mai de preţ a oricarui popor. Viitorul este asigurat prin cei tineri şi poate, în primul rând, prin cei foarte tineri, caci ei vor fi ziditorii României de mâine.

Copiii aparţin unei ţari, cei din România sunt fiii şi fiicele ţarii noastre. Întreaga viaţa a unei fiinţe umane se desfaşoara sub semnul patriei sale. Înca din copilarie se cuvine a respecta patria şi a se dobândi convingerea slujirii ei.

Copiii cresc astazi alaturi de parinţi, de bunici, de fraţi şi de surorile mai mari, de familiile lor, dar ei sunt şi parte a întregului tineret. Viaţa lor se desfaşoara alaturi de cei lalţi copii, de tineret. În rândurile acestora, ei îşi vor gasi prietenii, împreuna cu care îşi vor desfaşura viaţa. Ei trebuie sa ştie ca sunt, fiecare, o rotiţa a unui organism : societatea omeneasca. Viaţa lor nu poate fi împlinita izolat, ci împreuna cu ceilalţi, cu vârstnicii, dar mai ales cu cei din generaţia lor. Fiecare sa nu se iubeasca numai pe sine, ci sa aiba conştiinţa ca face parte dintr-un întreg.
Timpul copilariei nu trebuie irosit, ci folosit. Copiii trebuie sa înveţe, sa se pregateasca de a fi ziditorii unei vieţi noi. Învaţatura nu înseamna a face placere parinţilor, ci mai ales este calea propriei împliniri şi deci a propriei fericiri. Şcoala înseamna pentru copii prima mare întâlnire cu viaţa, dar şi calea de a dobândi prin propriile puteri locul ce li se cuvine în societatea în mijlocul careia vieţuiesc.

Pentru a se îmbogaţi, pentru a-şi îmbunataţi starea materiala, pentru a uşura lupta pentru existenţa, dând mii de ajutoare muncii braţului, oamenii au nevoie de mii de cunoştinţe exacte. Pentru a fi buni, pentru a se respecta unii pe alţii şi a-şi veni unul altuia în ajutor au nevoie de religie. Dar înainte de toate acestea, orice copil are de îndeplinit un lucru dificil, dar mareţ: sa devina un bun cetaţean.

Educaţia civica vine în ajutorul micuţului cetaţean. Prin studierea educaţiei civice elevii acumuleaza o mare cantitate de cunoştinţe în legatura cu rolul lor în cadrul relaţiilor cu parinţi, cu fraţii, cu colegii şi cu ceilalţi oameni., cunosc drepturile de care se bucura şi îndatoririle pe care le au faţa de propria persoana şi faţa de ceilalţi, reuşesc sa faca saltul cunoaşterii de la grupul familial şi cel şcolar la comunitatea româna şi cea internaţionala.

Este nevoie ca fiecare copil sa-şi cunoasca drepturile pentru a se putea bucura de ele. În acelaşi timp, copilul trebuie sa cunoasca bine şi îndatoririle ce-i revin, pentru ca, respectându-le, sa-şi asigure o buna convieţuire. Copilul trebuie sa se bucure de viaţa, sa creasca în libertate, sa ocroteasca mediul înconjurator, sa aiba un nume, o cetaţenie şi o familie, sa-şi cunoasca şi sa-şi iubeasca patria , sa se dezvolte fizic şi intelectual, sa dea dovada de toleranţa faţa de parerile altora.

Pentru a fi un bun cetaţean este necesar ca fiecare copil sa aiba cunoştinţe minime despre istoria patriei. Cunoscând trecutul patriei în care s-a nascut, copilul ştie mai bine ceea ce au facut cei dinaintea lui. El cunoaşte astfel tradiţiile, portul, obiectele şi uneltele pe care stramoşii le foloseau şi îşi da seama de faptul ca patria nu e pamântul pe care traim din întâmplare, ci e pamântul plamadit cu sângele înaintaşilor noştri. Cei care şi-au dat viaţa de bunavoie pentru apararea patriei şi pastrarea demnitaţii naţionale sunt eroii neamului nostru şi merita toata cinstea şi preţuirea noastra. În istoria unui popor, în afara acelor oameni care au un rol însemnat în desfaşurarea evenimentelor, în calitate de conducatori, comandanţi de oşti, eroi în batalii, se impun întotdeauna şi cei care fauresc bunurile spirituale, adica lucrurile care bucura inima şi mintea. Aceşti oameni sunt personalitaţi culturale: scriitorii, pictorii, muzicienii, arhitecţii şi învaţaţii din diverse domenii. Produsul activitaţii lor dainuie în timp şi poate fi admirat sau folosit şi la sute de ani dupa crearea lui, daca vitregiile sorţii nu l-au distrus sau dat uitarii. Numai cunoscându-le faptele şi pastrându-i cu recunoştinţa în inima, copilul de azi poate deveni eroul de mâine.

Preţuiţi şi iubiţi copilaria şi pregatiţi-va sa fiţi voi ziditorii zilelor de mâine!
sursa imaginii : freeschoolclipart.com


Tag-uri: copilaria este un timp al învaţarii şi al bucuriei. ocrotiţi de parinţi, de societatecopiii sunt meniţi sa se pregateasca pentru viaţa care-i aşteapta. ei sunt comoara cea mai de preţ a oricarui popor. viitorul este asigurat prin cei tiner



Categorie: Educatie  - ( Educatie - Archiva)

Data Adaugarii: 06 December '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :