FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 274
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Protectorul exagerat sau cel care îi oboseste pe altii

Tag-uri Populare


relatii   cuplu   familie   societate   inteligenta   lider   psihic   social   interactiune   individ   stres   frumusete   sanatate   ingrijire   medic   comunicare   tratament   relatie   teama   limbaj   iubire   tinerete   bautura   sevraj   batranete   boala   placebo   acceptare   efect   gesturi   parteneri   medicamente   pastile   sentimente   oameni   dorinta  

All Tags

Famous Forum

 

Protectorul exagerat sau cel care îi oboseste pe altii

 Q:   Intreaba despre Protectorul exagerat sau cel care îi oboseste pe altii       
Omul este locul de întâlnire a lucrurilor pe care le poate controla si a celor pe care nu le poate controla. Joe Bousquet

A supraproteja înseamna a proteja pe cineva în plan psihologic în mod exagerat. Persoana cu un asemenea temperament pare a avea o atitudine paterna, dar se comporta mai degraba matern decât patern. îl preocupa ceilalti în mod exagerat, chestionându-i, supraveghindu-i, consolându-i, încurajându-i, dar si sufocându-i din presupusa ei dorinta de a-i ajuta. Protectorul exagerat e mai mult pe la parinti decât la serviciu, dar, daca lucrati pentru un asemenea sef, veti fi rapid limitat în actiunile dumneavoastra.

Dorind sa controleze situatia, chiar daca felul lui de a fi se bazeaza pe generozitate, îsi priveaza victima (da, se poate folosi acest cuvânt) de creativitate, de idei noi, de capacitatea sa de a actiona. Protectorul exagerat controleaza totul. Seful sau colegul dumneavoastra va chestioneaza despre lucruri simple, vrea sa stie cum stati cu lucrul la un anumit dosar, desi dumneavoastra sunteti capabil sa va descurcati singur ?

Nu va simtiti stânjenit înainte de a-i observa atent comportamentul. Pentru ca, daca este vorba despre o persoana exagerat de protectoare, pe termen lung va veti gasi într-adevar într-o situatie incomoda. Are tendinta de a-i considera pe ceilalti drept copiii sau inferiorii sai. Nu vorbeste cu oamenii de la egal la egal. E clar ca nu va va spune mereu „micutul meu" pentru a va minimaliza, dar daca observati atitudinea sa, veti vedea ca i se adreseaza, de fapt, copilului din dumneavoastra.

Protectorul exagerat:

• pare sa va vrea binele, si poate chiar asa e, dar exagereaza;
• va împiedica sa încercati lucruri noi, privându-va astfel de creativitate;
• se informeaza despre sarcinile dumneavoastra de serviciu în momente inoportune, absolut deloc necesare;
• este dragut si amabil, dar adesea pisalog;
• încearca sa îi controleze pe ceilalti.

A-I îmblânzi sau a coexista

Pastraţi o anumita distanta si mai ales nu-l lasati pe copilul din dumneavoastra sa-si imagineze ca acest coleg sau sef care are tendinta de a va proteja exagerat... va va ajuta. De fapt, protectorul exagerat verifica, inspecteaza, se nelinisteste. Sa nu credeti ca este rautacios, dar nici nu cadeti în plasa defectului sau.
Daca doriti sa limitati contactul cu el, nu va confesati ; evitati sa va plângeti de problemele personale si fiti matur în orice situatie.

Daca va este simpatic colegul, clientul, angajatul sau seful exagerat de protector, nu va lasati manipulat de el. Daca se comporta nepotrivit, spuneti-i amabil ca nu sunteti un copil si ca puteti fi capabil sa va îndepliniti sarcinile foarte bine.


Tag-uri: exagerare, amabil, pisalogCategorie: Psihologie  - ( Psihologie - Archiva)

Data Adaugarii: 09 April '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :