FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 403
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre O viata plina de teama

Tag-uri Populare


relatii   cuplu   familie   societate   inteligenta   lider   psihic   social   interactiune   individ   stres   frumusete   sanatate   ingrijire   medic   comunicare   tratament   relatie   teama   limbaj   iubire   tinerete   bautura   sevraj   batranete   boala   placebo   acceptare   efect   gesturi   parteneri   medicamente   pastile   sentimente   oameni   dorinta  

All Tags

Famous Forum

 

O viata plina de teama

 Q:   Intreaba despre O viata plina de teama       
O viata plina de teama Există motive diferite pentru care un om se teme de ceva, însă la fiecare în parte, teama reprezintă o senzaţie îngrozitoare. Aceasta le întunecă mintea şi le controlează viaţa, îi schimbă din oameni calmi, în oameni agitaţi, îi stresează şi îi îngrijorează, iar toate aceste senzaţii îi fac să îşi distrugă nu numai sănătatea psihică ci şi cea fizică.

O femeie se poate teme ca soţul ei să nu o bată; un bărbat se poate teme ca soţia lui să nu fie agresată când se întoarce seara de la servici; o mamă se poate teme ca băiatul ei să nu se rănească la ora de sport; un om care a fost muşcat de un câine se poate teme de acesta, etc tec. Toate aceste tipuri de temeri sunt prezente peste tot în jurul nostru. Stresul provocat de teamă (dar nu num ai) ne slăbeşte sistemul imunitar, poate duce la apariţia unor boli de inimă, ulcere, insomnie, anxietate, afecţiuni renale, depresie, etc.

Pericolele vieţii la oraş, hărţuirea sexuală, violul şi violenţa în familie, sunt printre principalele motive de teamă. Tot mai multe femei sunt hărţuite la locul de muncă sau pe stradă, tot mai multe accidente rutiere se înregistrează, tot mai multe femei şi copii sunt desfiguraţi în propriul cămin, care ar trebui să le asigure protecţie şi siguranţă. Din moment ce motivele de teamă cresc, cum ar putea oamenii trăi mai liniştiţi şi mai binedispuşi?

Trăind într-un mediu în care teama domneşte, s-ar putea să nu realizăm că în fiecare zi, deciziile ne sunt dictate de acest groaznic sentiment. Te-a determinat teama de agresivitate să nu umbli singur noaptea? Teama de anumite riscuri la locul de muncă, te-a împiedicat să te angajezi undeva? Ţi-a afectat teama viaţa socială sau modul în care te distrezi? Teama că vei da peste grupuri furioase, sau peste beţivi bădărani te-a împiedicat să mergi la un meci sau la un concert? Atunci ai o dovadă clară că eşti controlat de teamă.

Totuşi, există mai multe modalităţi ca să îţi linişteşti sentimentul de frică. Trebuie să îi găseşti cauzele, de la rădăcină şi să faci tot posibilul pentru a le elimina, sau cel puţin, pentru a le atenua. Se poate apela şi la autorităţi, poliţia făcând tot posibilul pentru a încerca să-ţi rezolve problema. Dacă frica ta începe din cauza unei probleme afective, exită medici specialişti care vor reuşi cu siguranţă să te facă să te simti altfel. Dacă nu doriţi să mergeţi atât de departe, vorbiţi pur şi simplu cu prietenii sau cu familia. Ei vă vor ajuta cu siguranţă să fiţi mai protejaţi, sau cel puţin, să vă simţiţi astfel.
sursa imaginii : freedigitalphotos.net

Articol scris de Lavinia Cavaşi, pentru FamousWhy.ro


Tag-uri: viata, teama, pericol, fricaCategorie: Psihologie  - ( Psihologie - Archiva)

Data Adaugarii: 27 August '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :