FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,590
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Instalatia de incarcare-descarcare a marfii

Tag-uri Populare


nave   ambarcatiuni   instalatie   incendiu   navigatie   antichitate   instalatii   instalatie marfa   purificare   combustibil   clarificare   reziduuri   evacuare   reziduri   marfa   pompe centrifugale   sistem   aer comprimat   separatoare   transport marfa   guri   manevra   parame   legare   descarcare   incarcare   instalatie incalzire   evolutie   constructii navale   pompe   ancorare   apa tehnica   balast   instalatie evacuare   instalatie gaze   guvernare  

All Tags

Famous Forum

 

Instalatia de incarcare-descarcare a marfii

 Q:   Intreaba despre Instalatia de incarcare-descarcare a marfii       
Instalatia de incarcare-descarcare a marfii Instalaţiile de încărcare-descărcare şi manevrare a mărfurilor la bordul navei (gravitaţionale) sunt sisteme mecanice care au drept scop învingerea, în prezenţa frecării, a forţelor de gravitaţie, în vederea deplasării pe verticală sau orizontală a unor mase ca: mărfuri generale (instalaţii de ridicat), bărci de salvare şi serviciu (instalaţii de salvare) sau capace mecanice ale gurilor de magazii (instalaţii de manevrare).

Instalaţiile de ridicat au rolul de asigura deplasarea pe verticală şi orizontală a sarcinilor pe traseul dintre magaziile navei şi cheu, direct sau invers, în condiţiile respectării acceleraţiilor impuse.

Pentru a asigura deplasarea cârligului de sarcină, instalaţiile de ridicat navale sunt prevăzute cu un sistem de ridicare pe ntru deplasarea pe verticală, respectiv un sistem de balansină (rotaţie cu ax orizontal) şi un sistem de gai (rotaţie cu ax vertical), pentru deplasarea în plan orizontal.

Încărcarea, descărcarea şi manevrarea mărfurilor se poate realiza cu mijloacele proprii ale navei, cu mijloacele şi dispozitivele portuare sau cu ajutorul navelor specializate.

Încărcarea, descărcarea şi manevrarea mărfurilor se efectuează cu ajutorul bigilor, macaralelor sau cu instalaţii specializate.

În general, o instalaţie navală de ridicat foloseşte un braţ (grindă) înclinat, având la capătul superior role de susţinere a cablului de sarcină iar la partea inferioară, articulaţia de rotire în plan vertical. Dacă instalaţia este prevăzută cu o coloană verticală de care este legat palanul de balansină, braţul înclinat al construcţiei se va denumi bigă, iar dacă această coloană lipseşte, construcţia se va denumi macara rotitoare. Coloanele de încărcare sunt fixe, rotirea în plan orizontal fiind realizată doar de bigi, pe când la macarale, coloanele se rotesc în întregime în plan orizontal.

Autor : Alexandru Pintilie


Tag-uri: instalatie, nave, incarcare, descarcare, marfaCategorie: Arhitectura Navala  - ( Arhitectura Navala - Archiva)

Data Adaugarii: 27 August '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :