FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 3,397
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Definirea termenului de violenta

Tag-uri Populare


educatie   scoala   familie   educare   societate   copii   integrare   democratie   elevi   gradinita   rromi   profesori   invatamant   incluziune   parinti   comportament   egalitate   prescolari   educatoare   nevoi speciale   discriminare   dezvoltare   comunitate   dizabilitati   moral-civica   minoritati   tigani   drepturi   formare   marginalizare   copii cu ces   personalitate   cultura   violenta   libertate   deficiente  

All Tags

Famous Forum

 

Definirea termenului de violenta

 Q:   Intreaba despre Definirea termenului de violenta       
Definirea termenului de violenta Violenta este una din marile probleme ale lumii contemporane. Presa scrisa sau audio vizuala, informeaza in permanenta cu privire la diverse manifestari ale acestui fenomen. De la formele cele mai agresive precum razboaiele ori crimele terifiante, bataile, violurile, furturile, distrugerile de bunuri si pana la cele mai putin socante, cum ar fi violentele verbale, toate acestea sustinute de o abundenta de imagini violente se perinda zilnic prin fata ochilor nostri.

In acest context, aparitia diferitelor forme de violenta in mediul scolar pare aproape o fatalitate si devine adesea un lucru obisnuit, cu care oamenii coexista fara macar a mai sesiza pericolul. Chiar daca reprezinta o problema delicata luarea in stapanire a fenomenului violentei nu se poate face decat daca ai sunt cunoscute cauzele, originile, formele de manifestare si posibilitatea de prevenire.

Ce este violenta? Definirea violentei s-a dovedit a fi o incercare extrem de dificila. Acest fapt se explica prin complexitatea fenomenului, dar si prin marea diversitate a formelor sale de manifestare.

Notiunea de violenta este discutata in relatie cu agresivitatea. Agesivitatea poate fi definita ca orice act ce are ca intentie producerea unui prejudiciu tintei vizate. Radacina latina a termenului violenta este vis, care inseamna “forta” si trimite la ideea de putere, de dominatie, de utilizare a superioritatii fizice impotriva altuia.

Exista numeroase definitii ale violentei:

1) ERIC DEBARBIEUX (1996) specialist in problematica violentei in mediul scolar, ofera o definitie prin care surprinde ansamblul fenomenului violentei: “violenta este dezorganizarea brutala sau continua a unui sistem personal, colectiv sau social, si care se traduce printr-o pierdere a intregritatii ce poate fi fizica, psihica sau materiala. Aceasta dezorganizare poate sa se opereze prin agresiune, prin folosirea fortei, constient sau inconstient, insa poate exista si violenta doar din punct de vedere al victimei, fara ca agresorul sa aiba intentia de a faca rau”

2) X. A. MICHAUD autor al unei lucrari de sinteza despre violenta (1986), crede ca nu poate exista un discurs universal asupra violentei, deoarece fiecare societate se lupta cu propria sa forma de violenta, conform propriilor criterii, si trateaza formele violentei cu mai mult sau mai putin succes.

Istoric si cultural, violenta este o natiune relativa, dependenta de codurile sociale, juridice si politice ale societatii in care se manifesta.

Majoritatea analizelor privilegiaza ideea ca agresivitatea tine mai mult de instinct in timp ce violenta tine mai mult de cultura, de educatie, de context.
sursa imaginii : behavioradvisor.com


Tag-uri: violenta, lupta, agresivitate, bataie, distrugere



Categorie: Educatie  - ( Educatie - Archiva)

Data Adaugarii: 28 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :