FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 3,114
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Jocul de rol in activitatea de la gradinita

Tag-uri Populare


educatie   scoala   familie   educare   societate   copii   integrare   democratie   elevi   gradinita   rromi   profesori   invatamant   incluziune   parinti   comportament   egalitate   prescolari   educatoare   nevoi speciale   discriminare   dezvoltare   comunitate   dizabilitati   moral-civica   minoritati   tigani   drepturi   formare   marginalizare   copii cu ces   personalitate   cultura   violenta   libertate   deficiente  

All Tags

Famous Forum

 

Jocul de rol in activitatea de la gradinita

 Q:   Intreaba despre Jocul de rol in activitatea de la gradinita       
Jocul de rol in activitatea de la gradinita Integrarea organica a jocului de rol in activitatea de invatare a scolarilor mici este de natura sa contribuie la realizarea unor importante obiective ale formarii personalitatii copilului. Scolarul mic trebuie sa simta ca este acceptat asa cum este,ca se doreste intalnirea cu el, ca vine la scoala sa desfasoare o activitate ce-i solicita efort in cooperarea cu ceilalti copii,cu educatorul, intr-o atmosfera de securitate, de bucurie sin u numai sa reproduca in competitii cu ceilalti, ceea ce a invatat.

Invatarea prin efort personal si in grup, prin manifestarea independentei in actiune, gandire si exprimare, insotita de bucurie si satisfactie, va fi temeinica si va genera noi interese de cunoastere. Prin folosirea jocului de rol se poate instaura un climat favorabil conlucrarii fructuas e intre copii in rezolvarea sarcinilor jocului, se creeaza o tonalitate afectiv pozitiva de intelegere si existenta in respectarea regulilor,se stimuleaza dorinta copiilor de participare. In joc, invatatorul poate sugera copiilor sa incerce sa exploreze mai multe alternative, se poate integra in grupul de elevi in scopul clarificarii unor directii de actiune sau pentru selectarea celor mai favorabile solutii.

Prin intermediul jocului de rol se pot asimila noi informatii, se pot verifica si consolida anumite cunostiinte, priceperi si deprinderi, se pot dezvolta capacitate cognitive, affective si volitive ale copiilor, se pot educa trasaturi ale personalitatii creatoare, se pot asimila modele de relatii interpersonale, se pot forma atitudini si convingeri.

Copiii pot invata sa utilizeze bine informatiile in mod democratic, timpul, spatial si materialele puse la dispozitie, li se poate dezvolta spiritual de observatie, spiritual critic si autocritic, capacitatea anticipativ-predictiva, divergenta si convergenta gandirii, flexibilitatea si fluiditatea. Poate fi solicitata capacitatea elevilor de a se orienta intr-o anumita situatie, de a pune solutii, de a le analiza si opta corecta,de a extrapola consecintele unei situatii concrete, de a interpreta si evalua anumite experiente, fenomene,etc.

Manifestand creativitate, invatatorul va determina avantul libertatii si creativitatii elevilor sai, va realize echilibrul intre preocuparile pentru formarea gandirii logice, rationale, depasind intelegerea ingusta, eronata, potrivit careea libertatea de manifestare si creatie a copiilor se dezvolta spontan. Aplicand cu pricepere jocul de rol, invatatorul trebuie sa poata valorifica unele din bogatele resurse formative-educative ale acestuia in angajarea personalitatii copilului de a desfasura o activitate ce solicita effort sustinut, dar intr-o atmosfera de cooperare si intelegere.

Invatarea este o activitate serioasa, ce solicita efort voluntar pentru punerea in actiune a disponibilitatilor interne ale psihicului.
sursa imaginii : freeschoolclipart.com


Tag-uri: joc, rol, educatie, gradinita, educatoare, scolari mici, activitate, personalitate, formare



Categorie: Educatie  - ( Educatie - Archiva)

Data Adaugarii: 04 December '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :