Statistics:
Visits: 1,056 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Necesităţile calorice furnizate de alimente
Q: | Intreaba despre Necesităţile calorice furnizate de alimente |
Necesităţile calorice furnizate de alimente se apreciază după activitatea fizică şi varstă.
La 1 kg greutate ideală sunt necesare pentru 24 ore :
- 25-30 calorii în condiţii de repaus la pat; 35 calorii dacă activitatea fizică este uşoară;
- 40-45 calorii dacă activitatea fizică este moderată ;
- 45-50 calorii pentru activitatea fizică intensă.
Pe măsura înaintării în varstă scade intensitatea arderilor şi cheltuiala de energie produsă de activitatea fizică. Menţinand acelaşi aport caloric, este uşor de înţeles de ce odată cu creşterea în varstă apare tendinţa la îngrăşare. Pentru evitarea acestei tulburări, comitetul de experţi al Organi zaţiei Mondiale a Sănătăţii recomandă o scădere a aportului caloric în funcţie de varstă : cu 3% pentru fiecare 10 ani între 25 şi 45 ani ,- cu 7% la fiecare 10 ani între 45 şi 65 ani; cu 10% după 65 ani.
Rezultă că unei persoane adulte, care duce o; viaţă sedentară (activitate fizică uşoară) şi are greutatea de 75 kg, îi sunt necesare 2600 calorii pe zi minus procentul în funcţie de varstă.
Calcularea caloriilor aduse de alimente set poate face cunoscand conţinutul în principii alimentare din alimentele consumate, ştiind că :1 g glucide furnizează 4 calorii ; 1 g proteine furnizează 4 calorii ; 1 g lipide (grăsimi) furnizează 9 calorii.
La 1 kg greutate ideală sunt necesare pentru 24 ore :
- 25-30 calorii în condiţii de repaus la pat; 35 calorii dacă activitatea fizică este uşoară;
- 40-45 calorii dacă activitatea fizică este moderată ;
- 45-50 calorii pentru activitatea fizică intensă.
Pe măsura înaintării în varstă scade intensitatea arderilor şi cheltuiala de energie produsă de activitatea fizică. Menţinand acelaşi aport caloric, este uşor de înţeles de ce odată cu creşterea în varstă apare tendinţa la îngrăşare. Pentru evitarea acestei tulburări, comitetul de experţi al Organi zaţiei Mondiale a Sănătăţii recomandă o scădere a aportului caloric în funcţie de varstă : cu 3% pentru fiecare 10 ani între 25 şi 45 ani ,- cu 7% la fiecare 10 ani între 45 şi 65 ani; cu 10% după 65 ani.
Rezultă că unei persoane adulte, care duce o; viaţă sedentară (activitate fizică uşoară) şi are greutatea de 75 kg, îi sunt necesare 2600 calorii pe zi minus procentul în funcţie de varstă.
Calcularea caloriilor aduse de alimente set poate face cunoscand conţinutul în principii alimentare din alimentele consumate, ştiind că :1 g glucide furnizează 4 calorii ; 1 g proteine furnizează 4 calorii ; 1 g lipide (grăsimi) furnizează 9 calorii.
Tag-uri: inima, cardiac, cardiovascular, boala |
- Ce este dispensarizarea (11167 visits)
- Despre sange - elementele figurate eritrocite, leucocite, trombocite (9540 visits)
- Ce este cortizonul (8982 visits)
- De ce ne vajaie capul (8745 visits)
- Bolile globulelor albe (6267 visits)
- Ce este diureza (5797 visits)
- Despre scoarta cerebrala (5468 visits)
- Afectiunile endocrine si tratarea lor in statiuni (5369 visits)
- Notiuni despre igiena copilului si a adolescentului (4878 visits)
- Care sunt alimentele permise si nepermise pentru cardiaci (4431 visits)
- Ce este congestia pulmonara (4227 visits)
- Ce este coagularea sangelui (4206 visits)
- Ce importanta are bromura ? (4145 visits)
- Ce este formolul (4085 visits)
- Despre undele ultrascurte (3680 visits)
- Explicarea termenilor atlas si axis
- Ce este blocajul cu novocaina
- Ce inseamna boala medicamentoasa
- Explicarea notiunii de boala profesionala
- Explicarea termenului "facies"
- Explicarea termenilor atlas si axis
- Ce este blocajul cu novocaina
- Ce inseamna boala medicamentoasa
- Explicarea notiunii de boala profesionala
- Explicarea termenului "facies"
Categorie: Sanatate - ( Sanatate - Archiva)
Data Adaugarii: 05 October '10
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :