FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,164
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Democratie : Disciplina si Responsabilitate

Tag-uri Populare


educatie   scoala   familie   educare   societate   copii   integrare   democratie   elevi   gradinita   rromi   profesori   invatamant   incluziune   parinti   comportament   egalitate   prescolari   educatoare   nevoi speciale   discriminare   dezvoltare   comunitate   dizabilitati   moral-civica   minoritati   tigani   drepturi   formare   marginalizare   copii cu ces   personalitate   cultura   violenta   libertate   deficiente  

All Tags

Famous Forum

 

Democratie : Disciplina si Responsabilitate

 Q:   Intreaba despre Democratie : Disciplina si Responsabilitate       
Democratie : Disciplina si Responsabilitate Democratia este un sistem de guvernare caracterizat prin participarea cetatenilor la procesul de conducere. Acest regim politic se defineste prin:
- separatia puterilor in stat;
- alegeri libere;
- pluralism;
- respectarea drepturilor si libertatilor omului.

De-a lungul celei mai mari parti a istoriei, democratia a insemnat ceea ce noi numim acum democratia directa - poporul guvernandu-se direct, prin participarea la procesul de luare a deciziilor si de aplicare a politicilor. Democratia de tip reprezentativ cu care suntem obisnuiti acum, a aparut mai tarziu.

Anthony Arblaster gaseste nucleul ideii de democratie in notiunea de putere populara si exploreaza sensul acesteia si problemele pe care le implica.

Pe urmele scrierilor clasice ale lui Rousseau, Paine si John Stewart M ill, el arata cat de mare este distanta care separa ideia acestora cu privire la o societate pe deplin democratica de realitatile limitate ale democratiilor occidentale actuale.

Democratia ramane un ideal si o provocare adresate gandirii politice conventionale.

Responsabilitatea individuala, sociala si democratia prin mijlolacele si formele sale de conducere se regasesc in comportamentele si actiunile oamenilor.

Nu se pot realiza in practica, continutul responsabilitatii fara a se crea si functiona forme participative de conducere democratica. Disciplina si raspunderea in munca sunt esentiale pentru intelegerea sensului si finalitatii actiunilor indivizilor si ale activitatilor umane asigurand astfel succesul, reusita activitatilor sociale.

Notiunea de disciplina face parte din sfera valorilor social morale, fiind strans legata indeosebi sistemul de valori ce are la baza munca.

Disciplina se manifesta ca trasatura specifica a conduitei individuale si sociale.
Prin caracterul sau de modalitate concreta de realizare a libertatii individuale, disciplina devine una din sursele principale ale dezvoltarii personalitatii umane.
Astfel, avand drept trasaturi esentiale punctualitatea, constiinciozitatea, preocuparea pentru introducerea noului in toate domeniile si ridicarea calitatii vietii, disciplina contribuie prin dimensiunea sa formativa, la integrarea in structura personalitatii a unor calitati precum: integritate, demnitate, dreptate, spirit de intrajutorare, modestie, etc.

Afirmarea in practica a disciplinei ca valoare social morala se realizeaza cu ajutorul unor norme de natura juridica si morala. De regula, normele juridice constau in interventia statului, care reglementeaza si impune prin lege cerintele disciplinei, in timp ce normele morale presupun libera adeziune si propria constiinta a individului fata de disciplina, precum si opinia colectivelor de munca.

Valoarea disciplinei este o valuare complexa, cu caracter integrator, unificator. Disciplina are un caracter activ, unind si stimuland eforturile tuturor pentru indeplinirea obiectivelor si scopurilor propuse.

In acest sens disciplina deschide multiple posibilitati de afirmare a initiativei personale si creatiei autentice, devenind un mijloc important pentru dezvoltarea personalitatii umane.
susrsa imaginii : freeschoolclipart.com


Tag-uri: democratie, disciplina, regim, politica, istorie, idei, realitate



Categorie: Educatie  - ( Educatie - Archiva)

Data Adaugarii: 10 December '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :