FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,488
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ce este avortul

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Ce este avortul

 Q:   Intreaba despre Ce este avortul       
Ce este avortul Avortul consta in intreruperea sarcinii si expulsia produsului de conceptie din cavitatea uterina in cursul primelor 6 luni de sarcina. Avortul poate fi spontan sau provocat.

Avortul spontan este produs de cauze locale sau generale, care actioneaza de obicei impreuna. Cele mai frecvente cauze generale sunt infectiile acute aparute in timpul sarcinii, virozele (gripale), intoxicatiile acute cu medicamente, cu substante toxice, oxid de carbon sau diferite afectiuni cronice, ca malaria, sifilisul, bolile grave cardiovasculare.

Alte cazuri mai sunt rupturile de col uterin si inflamatiile uterului (endometrita mai ales). Lipsa de dezvoltare a uterului (hipoplazia uterina) sau tumorile uterului pot fi de asemenea cauze declansatoare de avort.

Traumatismele fizice (caderea, lovirile a bdomenului) pot produce si ele uneori avorturi. Oricat ar parea de curios insa, traumatismul fizic produce mai rar un avort decat traumatismele psihice.

Emotiile puternice, spaima, oboseala psihica, sunt cauze mai frecvent producatoare de avort. O cauza din cele mai importante o constituie tulburarea echilibrului endocrin al sarcinii.

De obicei, avortul este rezultatul asocierii mai multora din cauzele citate mai sus. Semnele avortului spontan sunt dureri lombo-abdominale, a caror intensitate merge crescand, si pierderi de sange prin vagin.

Aceste simptome indica dezlipirea partiala a oului din cavitatea uterina. Este asa-numitul avort incipient. Daca cu tot repausul la pat si cu tratamentul instituit de medic durerile se agraveaza, pierderile de sange devin abundente si se produce eliminarea partiala a continutului cavitatii uterine, atunci este vorba de avort incomplet.

Eliminarea completa a continutului uterin este exceptionala, deoarece orice femeie care avorteaza spontan trebuie internata de urgenta in spital pentru a i se face completarea avortului prin chiuretaj uterin.

Resturile ovulare sau placentare care raman in cavitatea uterina, neputandu-se elimina spontan complet, intretin hemoragii, care uneori pot fi foarte grave si care produc totdeauna infectarea uterului si a intregului aparat genital feminin.

Uneori, aceste avorturi se repeta la aceeasi femeie, constituind asa-numitele avorturi habituale. Femeile cu predispozitii la avort trebuie examinate si tratate inainte de a ramane gravide, pentru ca numai astfel sunt posibile indepartarea cauzelor producatoare de avort si mentinerea sarcinii.

Orice femeie gravida, care observa pierderi de sange din vagin insotite sau nu de dureri lombo-abdominale, trebuie sa stea in repaus la pat si pana la consultarea medicului sa-si introduca in rect supozitoare cu spasmoverin.

Avortul provocat consta in intreruperea sarcinii , care se poate face in orice moment al evolutiei ei atunci cand boli preexistente sarcinii (boli de inima, tuberculoza, nefrita) sunt agravate de sarcina, atat de mult, incat constituie un pericol pentru viata femeii, sau cand insasi sarcina, prin evolutia ei, produce tulburari grave in organismul femeii.

Intreruperea sarcinii se mai poate face, de asemenea, cand gravida sufera de boli transmisibile prin ereditare, ca: hemofilie, epilepsie sau boli grave neuropsihice (psihoze, schizofrenie).

Aceste intreruperi de sarcina se fac in spitalele de specialitate, cu autorizarea prealabila a unei comisii medicale.

Avortul la cerere.

Conform dispozitiilor legale, intreruperea sarcinii nu poate fi efectuata decat de un medic specialist. Cu toate acestea, avortul nu este o operatie cu totul inofensiva, cum gresit este socotita de multe femei.

Orice intrerupere de sarcina atrage dupa sine o serie de tulburari neuroendocrine, care prin repetarea lor pot crea dezechilibrari permanente ale sistemului neuroendocrin.

Orice intrerupere de sarcina efectuata in cele mai bune conditii si de cel mai bun specialist este totusi legata de posibilitatea producerii a numeroase complicatii imediate sau tardive.

Dintre complicatiile imediate amintim:
hemoragiile, care uneori pot fi foarte grave, perforatiile uterului simple sau complicate cu leziuni ale vezicii, rectului sau ale intestinului.

Uneori se poate produce chiar moartea subita prin inhibitie sau embolie. Infectia, de la formele usoare pana la formele grave de septicemie, este posibila prin germeni care se gasesc in mod obisnuit in vagin si colul uterin, si care patrund cu ocazia chiuretajului in circulatia sanguina.

Inflamatia organelor genitale feminine (metroanexita) este una dintre complicatiile frecvente ale intreruperilor de sarcina.

Dintre complicatiile tardive amintim:
sterilitatea, tulburarile menstruale, producerea de avorturi spontane sau nasteri premature.

Intreruperea de sarcina se face prin operatia numita chiuretaj uterin, care consta in dilatarea colului uterin cu dilatatoare metalice si apoi curatirea cavi¬tatii uterine cu instrumentul numit chiureta.

La femeile care nu au nascut, este bine ca dilatarea colului uterin sa se faca lent, cu ajutorul laminariei, care se introduce in col cu 8—12 ore inainte de efectuarea interventiei.

Operatia se executa in conditii de perfecta asepsie, sub anestezie. Orice intrerupere de sarcina efectuata in afara institutiilor spitalicesti este considerata ca avort criminal si pedepsita de lege.

Intrebuintarea diverselor mijloace medicamentoase (injectii cu foliculina, glanduitrin, chinina, vaccin Delbet) sau ingerarea de substante toxice, ca si incercarile de a produce avortul prin introducerea unor corpuri straine in colul uterin nu numai ca nu pot produce eliminarea sarcinii, dar pot avea ca urmare tulburari si complicatii grave.


Tag-uri: avort, sarcina, conceptie



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 30 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :