FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 15,225
Votes: 4
Fame Riser
          
Fame Rank
6.5
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre De ce ne vajaie capul

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

De ce ne vajaie capul

 Q:   Intreaba despre De ce ne vajaie capul       
De ce ne vajaie capul Multi dintre noi avem cateodata senzatia ca totul zboara in jur, ca avem ameteli sau ca suntem prinsi in mijlocul unui vartej. Fata de barbati, femeile sunt expuse de 7 ori mai des la asa ceva. Iata unele din cauzele ce declanseaza aceste ameteli:

1. Creierul- locurile inghesuite sau, din contra, spatiile deschise sau o intalnire cu o persoana importanta reprezinta situatiile in care o persoana anxioasa poate avea ameteli. Deoarece te agiti, respiri greu, creierul nu se mai oxigeneaza si trece in „stand-by”. Trebuie sa faci in asa fel incat sa iti reglezi respiratia, inspirand profund si apoi expirand mai lent. Mai poti alege un remediu homeopat cu 20 de picaturi de extract de melisa, de doua ori pe zi dupa mese.

2. Sangele- daca atunci cand abia te-ai trezit si nu te pot i tine pe picioare, cel mai probabil inseamna ca ai o criza hipoglicemica. Pentru a remedia, poti incepe ziua cu un mic-dejun echilibrat care sa contina un fruct, un suc natural, un iaurt si cereale.

3. Intestinul- daca ai mancat ceva ce nu arata sau nu mirosea bine si ai apoi ameteli, inseamna ca unele toxine din alimente ti-au atacat nervul vestibular, cel responsabil de mentinerea echilibrului. In cazul acesta, trebuie sa mananci orez fiert, banane si sa bei multa apa pentru a te rehidrata. Daca insa necazurile persista mai mult de doua zile, trebuie sa mergi neaparat la medic. Pentru a repara centrii echilibrului, ai nevoie de un dezinfectant digestiv si de vitamina B6.

4. Coloana- durerile lombare sau artrozele cervicale pot sa fie si ele acompaniate de dezechilibru. Artrozele preseaza muschii, acestia comprima vasele de sange, iar rezultatul este unul nedorit- circulatia cerebrala deficitara. Trebuie in acest caz sa consulti un fizioterapeut. Exista si exercitii speciale de gimnastica pentru aceste afectiuni care inlatura contractura musculara si destind vertebrele.

5.Urechea- apa din piscina, de exemplu, sau un dop de cerumen poate presa timpanul suficient de tare pentru a afecta functionalitatea labirintului din ureche. Nu trebuie sa folosesti betisoare de vata deoarece risti sa spargi timpanul. Poti sa ceri la farmacie picaturi pentru inmuierea cerumenului sau alcool boricat. Daca insa neplacerea persista, trebuie sa mergi la un specialist ORL.

Este binecunoscut faptul ca organul responsabil de echilibru se afla in urechea interna. El inregistreaza miscarile corpului pe care le transmite la creier. Are forma unei spirale, semanand cu cochilia unui melc, de unde si denumirea de labirint. In interiorul acestuia exista niste corpusculi gelatinosi, care contin minuscule pietricele (otoliti). Otolitii, sub actiunuea gravitatiei, se misca si stimuleaza terminatiile nervului vestibular.

6.Gatul- ameteala poate fi consecinta unor mici traumatisme in zona cervicala care este foarte bogata in receptori nervosi. Daca acestia sunt afectati, si echilibrul poate fi compromis. Iata un exercitiu util pentru „resetarea” receptorilor din urechea interna. Stai in mijlocul patului, cu bratele incrucisate. Apleaca trunchiul si capul spre marginea din dreapta si stai asa 5 secunde. Revino in pozitia initiala, apoi apleaca-te spre stanga. Fa exercitiul timp de 5 minute.

7.Tensiunea- faptul ca ametesti aunci cand te ridici brusc din pat are legatura cu tensiunea arteriala scazuta. In pozitie verticala, creierul primeste mai putin sange, iar simptomele sunt in consecinta. Astfel, nu trebuie sa te ridici brusc ci sa ramai cateva secunde in pozitia sezut, la marginea patului, inainte de a te ridica in picioare. Controleaza-ti tensiunea de cateva ori pe zi, ca nu cumva sa ai hipotensiune tot timpul. Daca tensiunea e mica tot timpul, mergi atunci la un medic pentru a-ti prescrie un tratament adecvat.

Sursa Imaginii - femacamper.wordpress.com


Tag-uri: ameteli, durere



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 07 December '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :