FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,507
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ce inseamna boala medicamentoasa

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Ce inseamna boala medicamentoasa

 Q:   Intreaba despre Ce inseamna boala medicamentoasa       
Ce inseamna boala medicamentoasa Medicamentul reprezinta unul dintre cele mai importante mijloace de lupta impotriva bolilor. Descoperirile inregistrate in ultimile decenii in tratarea bolilor cu substante din ce in ce mai active, ca: antibiotice, hormoni, vitamine, au dus la aproape stingerea unor boli si la scaderea din gravitatea pe care altele o reprezentau in trecut.

Dar, odata cu inmultirea numarului de preparate medicamentoase, s-au ivit o serie de tulburari provocate nu atat de calitatea medicamentelor, cat de folosirea lor abuziva, de intrebuintarea lor incorecta sau de ignorarea faptului ca fiecare organism poseda un fel propriu de a raspunde la actiunea substantelor medicamentoase.

Se poate vorbi, cu alte cuvinte, despre o „boala medicamentoasa". Astfel, folosirea in doze mari sau pe o perioada de tim p prelungita a digitalei, medicamentul principal din tratamentul insuficientei cardiace, poate duce la agravarea bolii, tot asa dupa cum tratamentul cu piramidon si derivatii lui aplicat fara control medical in reumatism, risca sa produca accidente sanguine grave.

Nu numai dozele mari sau prelungit administrate, dar si dozele obisnuite ,pot deveni toxice pentru un organism care ascunde o sensibilitate particulara (vezi alergie) sau o insuficienta functionala oarecare (insuficienta hepatica, renala).

Dintre medicamentele care pot provoca tulburari alergice amintim: somniferele, sulfamidele, penicilina, streptomicina, piramidonul, bromul, iodul.

Aceasta alergie innascuta sau dobandita dupa o perioada de folosire a medicamentului se manifesta cu eruptii ale pielii (urticarie), febra, tulburari digestive.

Intr-o insuficienta hepatica sau renala, o doza obisnuita dintr-un medicament poate deveni nociva din cauza ca ficatul bolnav nu mai poate participa cu toata capacitatea lui antitoxica la distrugerea medicamentului, iar rinichiul nu-l mai poate indeparta suficient de repede din organism.

Trebuie condamnata tendinta unora de a recurge la medicamente fara aviz medical, in plina sanatate sau la imbolnaviri usoare.

Ne referim la cei care consuma tot felul de vitamine, calmante, somnifere, laxative sau care folosesc antibiotice imediat ce au constatat o crestere a temperaturii.

Recurgerea la antibiotice si folosirea lor necorespunzatoare pot masca evolutia unei boli, lasand impresia unei vindecari aparente.

Rezulta de aici ca administrarea unui medicament nu trebuie facuta fara indicatia si supravegherea medicului, singurul in masura sa cunoasca deopotriva semnele unei boli, organismul bolnavului si influenta pe care o poate avea medicatia recomandata.

El poate recurge, atunci cand este cazul, si la anumite examene de laborator pentru stabilirea starii functionale a ficatului, rinichilor, numarului globulelor albe si rosii din sange.

Intrebuintarea nestiintifica a medicamentului, fara recomandarea medicului sau fara a tine seama de indicatiile lui, se traduce adesea printr-o „boala medicamentoasa".


Tag-uri: boala medicamentoasa, boala, medicament



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 30 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :