FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 215
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Sucurile de fructe

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Sucurile de fructe

 Q:   Intreaba despre Sucurile de fructe       
Sucurile de fructe Adesea sunt folosite, pentru efectul lor diuretic şi alcalinizant, în unele tipuri chimice de litiază urinară. Ele se obţin prin presarea fructelor proaspete, bine coapte, cum sunt : murele, strugurii, vişinile, lămaile, portocalele, caisele, piersicile etc. Se face mai întai trierea şi spălarea lor, după care fructele sunt zdrobite în valţuri de lemn prevăzute cu armături (colţi) de oţel inoxidabil şi, apoi, sunt introduse în prese hidraulice.

După presare, produsul obţinut este supus operaţiei de limpezire, care se face prin sedimentare (2 zile la temperatura de 0°C) prin centrifugare, prin încorporarea unor substanţe (gelatină, tanin) care, prin precipitare în 24 de ore, antrenează particulele în suspensie sau prin hidroliza enzimatică a pe ctinelor, care, funcţionand ca protectori, întreţin starea coloidală.

După limpezire, ele sunt filtrate, repartizate în sticle şi pasteurizate la 70—75°C. în urma acestei tratări termice se distrug microorganismele (drojdii, bacterii) care ar duce la alterarea produselor, cat şi enzimele (polifenoloxidaze, ascorbicoxidaze etc.), care ar provoca modificări în compoziţia lor (scăderea conţinutului în vitamina C, brunificare etc.). Produsele trebuie, după aceea, păstrate la temperaturi scăzute şi cat mai constante.

Sucurile de fructe conţin : apă (80—92%), glucide cu moleculă mică (4—18%), acizi organici (citric, malic, tartric), elemente minerale (Na, K, Ca, Mg, P, Fe) şi vitamine (C, complexul B, PP etc.). Sunt bogate în potasiu, 150—200 mg%o. Prin tratarea materiei prime cu bioxid de sulf şi prin pasteurizarea înaltă, timp' scurt şi în vacuum (dezaerare), sucurile, păstrate la temperaturi joase, pot reţine 50—100°/o din vitamina C aflată în fructul din care au fost obţinute. Conţinutul sucurilor în vitamina C variază între 4 şi 40 mg%o în funcţie de bogăţia fructelor în această vitamină.

Sucurile de fructe sunt indicate în cursul activităţii musculare intense, însoţite de transpiraţii profuze. Ele favorizează activitatea ficatului şi sunt indicate în insuficienţa hepatică latentă. Fiind sărace în clorură de sodiu şi bogate în potasiu, ele stimulează diureza, măreşte excreţia de sodiu, uree şi acid uric. Deşi au gust acru (acid), sucurile de fructe sunt puternic alcalini-zante, fiind indicate în litiza urică, cistinică, xantinică şi oxalică cu tendinţă spre aciditate.
Se recomandă doze fractionate, cate 200 ml la 3 ore, 4—5 prize pe zi.
sursa imaginii http://www.arborteas.com


Tag-uri: apa, minerale, cura, tratament, boala, natural



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 03 March '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :