Statistics:
Visits: 1,134 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cocteilul
Q: | Intreaba despre Cocteilul |
La ora actuala, cocteilul reprezinta una dintre cele mai la moda bauturi din lume. in cluburi si la petreceri, majoritatea petrecaretilor, dar mai ales a petrecaretelor, sunt vazuti tinand in mana un pahar cu o bautura colorata care este preparata din mai multe alte bauturi. paharele sunt decorate cu fel si fel de coji de fructe sau de betisoare colorate, palarioare din hartie sau chiar artificii. In cocteilurile pe baza de suc de fructe, foarte multe fructe intregi se regasesc chiar in paharul ce contine bautura.
Americanii isi revendica bineinteles inventarea cocteilului, care, odata cu inceperea prohibitiei din 1920, a cunoscut o epoca de aur. In mare parte pentru ca bauturile care treceau blocada nu erau de foarte buna calitate, iar amestecul lor mai ascundea aceste defecte. Douazec i de ani mai tarziu, cocteilul era deja un mod de viata.
Anul 1848 este data de nastere pentru Marguerita, botezat cu numele unei mondene din Dallas, care, in timpul petrecerilor pe care le dadea in vila ei de vacanta din Acapulco , obisnuia sa amestece bauturile si sa-i puna pe invitati sa-i descopere combinatiile. Facuta din trei parti tequilla, o parte triplu sec si o parte lime, a avut un asemenea succes, incat a devenit bautura cea mai populara din Texas pana la Hollywood.
Televiziunea a crescut popularitatea acestor cocteiluri deja apreciate- James Bond prefera Votca Martini, iar fetele din „Totul despre sex†erau fane Cosmopolitan. In afara de cocteilurile clasice, astazi, fiecare restaurant sau club care se respecta, are propriile amestecuri, cu nume care mai de care mai senzuale: „Sex on the beach†sau „Orgasmâ€. Pe langa acestea exista alte mii de feluri de a prepara un cocteil. Fiecare isi poate folosi ingeniozitatea si imaginatia pentru a amesteca fel de fel de bauturi, ca in final sa se bucure de o bautura extraordinar de buna.
In toate cartile de specialitate se spune ca sunt foarte usor de facut, trebuind sa repecti doar cateva reguli.
1. Toate ingredientele se tin la rece- sucurile si amestecurile pe baza de fructe care urmeaza a fi mixate strica toata creatia daca nu sunt bine pastrate.
2. Inainte de preparare, puneti-va toate ingredientele pe o suprafata plana care poate fi curatata usor, pentru ca mai mult ca sigur va fi multa mizerie la primele incercari.
3. Bauturile reci se servesc in pahare tinute la rece, cele calde in pahare incalzite.
4. Decorarea este foarte importanta- cocteilurile clasice se decoreaza si acum asa cum au fost servite la inceputuri.
5. Nu trebuie sa va lipseasca un shaker, un sfaramator de gheata si un blender. Shaker-ul e folosit pentru toate bauturile care contin ingrediente ca albusul de ou sau siropuri de fructe.
Sursa Imaginii - my247.com.au
Americanii isi revendica bineinteles inventarea cocteilului, care, odata cu inceperea prohibitiei din 1920, a cunoscut o epoca de aur. In mare parte pentru ca bauturile care treceau blocada nu erau de foarte buna calitate, iar amestecul lor mai ascundea aceste defecte. Douazec i de ani mai tarziu, cocteilul era deja un mod de viata.
Anul 1848 este data de nastere pentru Marguerita, botezat cu numele unei mondene din Dallas, care, in timpul petrecerilor pe care le dadea in vila ei de vacanta din Acapulco , obisnuia sa amestece bauturile si sa-i puna pe invitati sa-i descopere combinatiile. Facuta din trei parti tequilla, o parte triplu sec si o parte lime, a avut un asemenea succes, incat a devenit bautura cea mai populara din Texas pana la Hollywood.
Televiziunea a crescut popularitatea acestor cocteiluri deja apreciate- James Bond prefera Votca Martini, iar fetele din „Totul despre sex†erau fane Cosmopolitan. In afara de cocteilurile clasice, astazi, fiecare restaurant sau club care se respecta, are propriile amestecuri, cu nume care mai de care mai senzuale: „Sex on the beach†sau „Orgasmâ€. Pe langa acestea exista alte mii de feluri de a prepara un cocteil. Fiecare isi poate folosi ingeniozitatea si imaginatia pentru a amesteca fel de fel de bauturi, ca in final sa se bucure de o bautura extraordinar de buna.
In toate cartile de specialitate se spune ca sunt foarte usor de facut, trebuind sa repecti doar cateva reguli.
1. Toate ingredientele se tin la rece- sucurile si amestecurile pe baza de fructe care urmeaza a fi mixate strica toata creatia daca nu sunt bine pastrate.
2. Inainte de preparare, puneti-va toate ingredientele pe o suprafata plana care poate fi curatata usor, pentru ca mai mult ca sigur va fi multa mizerie la primele incercari.
3. Bauturile reci se servesc in pahare tinute la rece, cele calde in pahare incalzite.
4. Decorarea este foarte importanta- cocteilurile clasice se decoreaza si acum asa cum au fost servite la inceputuri.
5. Nu trebuie sa va lipseasca un shaker, un sfaramator de gheata si un blender. Shaker-ul e folosit pentru toate bauturile care contin ingrediente ca albusul de ou sau siropuri de fructe.
Sursa Imaginii - my247.com.au
- Omul si destinul (10442 visits)
- Importanta principiilor morale in viata societatii (8883 visits)
- Comportamentul nostru in societate (6556 visits)
- Compozitia si definitia aerului (5535 visits)
- Copilaria, paradisul inocentei (3386 visits)
- Importanta lacurilor in Romania (3278 visits)
- Metacomunicarea şi paralimbajul (2946 visits)
- Ce sunt depresiunile intramontane (2612 visits)
- Despre NixServers.ro (2537 visits)
- Cum s-a format Delta Dunarii (2477 visits)
- Clima de campie din Romania (2411 visits)
- Limbajul timpului (2400 visits)
- Limbajul tacerii (2386 visits)
- Uscatorul de par (2342 visits)
- Tipuri de comportament ale indivizilor in societate (2089 visits)
- Pasiunea aristocratilor si a vedetelor pentru iahturi
- Cum ne pregatim de o drumetie
- Cum ne pregatim de o calatorie cu masina in vacanta
- Cum ne pregatim de o calatorie cu trenul in vacanta
- Cum ne pregatim de o calatorie cu avionul in vacanta
- Cum ne pregatim de o calatorie cu vaporul in vacanta
- Relatiile interumane in cadrul familiei
- Protectia familiei si a copilului
- Cum se organizeaza comunicarea
- Cine sunt interlocutorii mesajelor pe care la transmitem
- Comunicarea este esentiala convietuirii sociale
- Importanta calitatilor vocale ale vorbitorului in procesul de comunicare
- Comuniarea determina relatii interumane
Categorie: Diverse - ( Diverse - Archiva)
Data Adaugarii: 21 November '07
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :