Statistics:
Visits: 1,071 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Sucurile de fructe
Q: | Intreaba despre Sucurile de fructe |
Adesea sunt folosite, pentru efectul lor diuretic şi alcalinizant, în unele tipuri chimice de litiază urinară. Ele se obţin prin presarea fructelor proaspete, bine coapte, cum sunt : murele, strugurii, vişinile, lămaile, portocalele, caisele, piersicile etc. Se face mai întai trierea şi spălarea lor, după care fructele sunt zdrobite în valţuri de lemn prevăzute cu armături (colţi) de oţel inoxidabil şi, apoi, sunt introduse în prese hidraulice.
După presare, produsul obţinut este supus operaţiei de limpezire, care se face prin sedimentare (2 zile la temperatura de 0°C) prin centrifugare, prin încorporarea unor substanţe (gelatină, tanin) care, prin precipitare în 24 de ore, antrenează parti culele în suspensie sau prin hidroliza enzimatică a pectinelor, care, funcţionand ca protectori, întreţin starea coloidală.
După limpezire, ele sunt filtrate, repartizate în sticle şi pasteurizate la 70—75°C. în urma acestei tratări termice se distrug microorganismele (drojdii, bacterii) care ar duce la alterarea produselor, cat şi enzimele (polifenoloxidaze, ascorbicoxidaze etc.), care ar provoca modificări în compoziţia lor (scăderea conţinutului în vitamina C, brunificare etc.). Produsele trebuie, după aceea, păstrate la temperaturi scăzute şi cat mai constante.
Sucurile de fructe conţin : apă (80—92%), glucide cu moleculă mică (4—18%), acizi organici (citric, malic, tartric), elemente minerale (Na, K, Ca, Mg, P, Fe) şi vitamine (C, complexul B, PP etc.). Sunt bogate în potasiu, 150—200 mg%o. Prin tratarea materiei prime cu bioxid de sulf şi prin pasteurizarea înaltă, timp' scurt şi în vacuum (dezaerare), sucurile, păstrate la temperaturi joase, pot reţine 50—100°/o din vitamina C aflată în fructul din care au fost obţinute. Conţinutul sucurilor în vitamina C variază între 4 şi 40 mg%o în funcţie de bogăţia fructelor în această vitamină.
Sucurile de fructe sunt indicate în cursul activităţii musculare intense, însoţite de transpiraţii profuze. Ele favorizează activitatea ficatului şi sunt indicate în insuficienţa hepatică latentă. Fiind sărace în clorură de sodiu şi bogate în potasiu, ele stimulează diureza, măreşte excreţia de sodiu, uree şi acid uric. Deşi au gust acru (acid), sucurile de fructe sunt puternic alcalini-zante, fiind indicate în litiza urică, cistinică, xantinică şi oxalică cu tendinţă spre aciditate.
Se recomandă doze fractionate, cate 200 ml la 3 ore, 4—5 prize pe zi.
sursa imaginii http://www.arborteas.com
După presare, produsul obţinut este supus operaţiei de limpezire, care se face prin sedimentare (2 zile la temperatura de 0°C) prin centrifugare, prin încorporarea unor substanţe (gelatină, tanin) care, prin precipitare în 24 de ore, antrenează parti culele în suspensie sau prin hidroliza enzimatică a pectinelor, care, funcţionand ca protectori, întreţin starea coloidală.
După limpezire, ele sunt filtrate, repartizate în sticle şi pasteurizate la 70—75°C. în urma acestei tratări termice se distrug microorganismele (drojdii, bacterii) care ar duce la alterarea produselor, cat şi enzimele (polifenoloxidaze, ascorbicoxidaze etc.), care ar provoca modificări în compoziţia lor (scăderea conţinutului în vitamina C, brunificare etc.). Produsele trebuie, după aceea, păstrate la temperaturi scăzute şi cat mai constante.
Sucurile de fructe conţin : apă (80—92%), glucide cu moleculă mică (4—18%), acizi organici (citric, malic, tartric), elemente minerale (Na, K, Ca, Mg, P, Fe) şi vitamine (C, complexul B, PP etc.). Sunt bogate în potasiu, 150—200 mg%o. Prin tratarea materiei prime cu bioxid de sulf şi prin pasteurizarea înaltă, timp' scurt şi în vacuum (dezaerare), sucurile, păstrate la temperaturi joase, pot reţine 50—100°/o din vitamina C aflată în fructul din care au fost obţinute. Conţinutul sucurilor în vitamina C variază între 4 şi 40 mg%o în funcţie de bogăţia fructelor în această vitamină.
Sucurile de fructe sunt indicate în cursul activităţii musculare intense, însoţite de transpiraţii profuze. Ele favorizează activitatea ficatului şi sunt indicate în insuficienţa hepatică latentă. Fiind sărace în clorură de sodiu şi bogate în potasiu, ele stimulează diureza, măreşte excreţia de sodiu, uree şi acid uric. Deşi au gust acru (acid), sucurile de fructe sunt puternic alcalini-zante, fiind indicate în litiza urică, cistinică, xantinică şi oxalică cu tendinţă spre aciditate.
Se recomandă doze fractionate, cate 200 ml la 3 ore, 4—5 prize pe zi.
sursa imaginii http://www.arborteas.com
- Ce este dispensarizarea (11167 visits)
- Despre sange - elementele figurate eritrocite, leucocite, trombocite (9540 visits)
- Ce este cortizonul (8982 visits)
- De ce ne vajaie capul (8745 visits)
- Bolile globulelor albe (6267 visits)
- Ce este diureza (5797 visits)
- Despre scoarta cerebrala (5468 visits)
- Afectiunile endocrine si tratarea lor in statiuni (5369 visits)
- Notiuni despre igiena copilului si a adolescentului (4878 visits)
- Care sunt alimentele permise si nepermise pentru cardiaci (4431 visits)
- Ce este congestia pulmonara (4227 visits)
- Ce este coagularea sangelui (4206 visits)
- Ce importanta are bromura ? (4145 visits)
- Ce este formolul (4085 visits)
- Despre undele ultrascurte (3680 visits)
- Explicarea termenilor atlas si axis
- Ce este blocajul cu novocaina
- Ce inseamna boala medicamentoasa
- Explicarea notiunii de boala profesionala
- Explicarea termenului "facies"
- Explicarea termenilor atlas si axis
- Ce este blocajul cu novocaina
- Ce inseamna boala medicamentoasa
- Explicarea notiunii de boala profesionala
- Explicarea termenului "facies"
Categorie: Sanatate - ( Sanatate - Archiva)
Data Adaugarii: 03 March '10
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :