FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 254
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole

Intrebari despre Zborul peste ocean

- Cu ce a incercat sa zboare un medic pe la 880? by Valentina

- Ce sunt dirijabilele? by Robert

Tag-uri Populare


razboi   tara   domnie   regi   istorie   antichitate   drepturi   civilizatie   lupta   politica   intregire   voievod   romani   daci   unire   investigatie   crima   omor   otrava   personalitati   revolutie   egiptul antic   guvern   spionaj   contraspionaj   interese   referat   india   grecia   evul mediu   cultura   egipt   evrei   familie   relatii   opere  

All Tags

Famous Forum

 

Zborul peste ocean

 Q:        
Zborul peste ocean Zborul peste mare sau ocean, nu a fost încercat până în 1909 pe 25 iulie, când aviatorul francez, Louis Bleriot a traversat canalul Mânecii, in zbor, devenind astfel primul om care a zburat peste apă. Odată cu acest zbor, el a câştigat şi 1000 de lire sterline, premiu oferit de ziarul Daily Mail.

Bleriot a zburat la bordul unui monoplan şi nu a purtat busolă, spunând că un francez se ghidează după o aterizare cu succes lângă Dover de arborarea steagului francez pe coasta Angliei.

Zece ani mai târziu, John W Alcock pilot englez şi navigatorul Arthur Whitten Brown (născut în Scoţia din părinţi americani) au încercat să efectueze primul zbor peste Oceanul Atlantic fără oprire. Dacă reuşeau ei urmau să câştie un premiu oferit tot de Daily mail, în val oare de 10000 de lire sterline. Pe 14 iunie 1919 într-un biplan cei doi au decolat din Canada, Newfoundland, şi au aterizat lândă Clifden, Irlanda, efectuând un zbor de 3057 km pentru a câştiga premiul. Îm acelaşi an în care au efectuat zborul, Alcock a murit într-un accident aviatic în Franţa.

Dar cel care a reuşit cu adevărat un zbor transatlantic a fost aviatorul american Charles Lindberh, care a plecat de la New York pe data de 20 may 1927, a zburat 5792 km până la Paris, unde a aterizat cu succes cu monoplanul său Ryan, după un zbor care a durat în totalitate 33 de ore şi 39 de minute.

Prima femeie care a traversat pe calea aerului Oceanul Atlantic a fost de origine americană, se numea Amelia Earth, ea aterizând în Londonderry.

Prima călătorie cu un aparat de zbor peste Oceanul Pacific, fără oprire, a fost efectuată de către americanii Hugh Herndon şi Clyde Pangborn, care au plecat din japonia către Statele Unite într-un avion Bellanca.
Sursa imaginii: allstar.fiu.edu


Tag-uri: zbor, ocean, monoplan, transatlantic, aparat de zbor, calatorieCategorie: Istorie si Civilizatie  - ( Istorie si Civilizatie - Archiva)

Data Adaugarii: 23 October '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :