Statistics:
Visits: 1,246 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Vitaminele B1 si B2
Q: | Intreaba despre Vitaminele B1 si B2 |
Vitamina B1
Cunoscuta si sub numele de tiamina sau factorul anti beriberi, este necesara in reactiile producatoare de energie participand in special in metabolismul zaharurilor si a aminoacizilor. In cazul carentei apare oboseala musculara, slabiciune, parestezii, paralizii, pierderea apetituli tulburari mentale si ale functiei cordului. S-a demonstarat prin studii asociera dintre nivelul sanguin scazut de vitamin B1 si o serie de simptome numite funcionale sau nevrotice ca tulburari de somn, cosmarurile, depresia, dureri de cap, oboseala cronica si pierderea apetitului.
Surse:
Cereale integrale, nuci, alone, fasolea, mazarea, drojdia de bere, produsele lactate pestele si carnea slaba.
Cauzele obisnuite ale scaderii nivelului sanguine de tiamina sunt alcoolismul cronic, obiceiurile alimentare nesanatoase, mai ales in timpul sarcinii, a cresterii, a interventiilor chirurgicale. Daca nu s`ar fii produs o imbogatire a produselor cerealiere rafinate, beriberi ar fii fost probabil o boala foarte raspandita. Necesarul zilnic este de 0.5 mg la 1000 de calorii, sau in jur de 1-1.5mg zilnic. Doze de o suta de ori mai mari, utilizate impotriva insectelor, nu sunt in aparenta nici toxice nici eficiente, insa nu s`au studiat indeajuns efectele la utilizatorii pe termen lung.
Vitamina B2
Riboflavina, este ca si timina o coenzima implicata in oxidare si in reactiile eliberatoare de energie. Carenta produce incetiniri de crestere, inflamarea gurii, a limbii si gatului, leziuni ale sinusurilor si ochilor, debilitate generala si posibil cataracta.
Surse:
Riboflavina este prezenta in aproape toate plantele comestibile. Alunele, nucile vegetalele cu Frunze leguleme si carnea slaba sunt surse importante de vitamina B2. Aceasta este distrusa de prepareare hranei cu bicarbonate de sodiu.
Necesarul zilnic este de 1-2mg si este usor de obtinut din alimentele nerafinate. Surse concentrate excelente sunt reprezentate de drojdia de bere si germenii de grau. Nu se cunosc efecte adverse in cazul aportului de vitamina B2 peste necesarul zilnic.
sursa imaginii : freedigitalphotos.net
Cunoscuta si sub numele de tiamina sau factorul anti beriberi, este necesara in reactiile producatoare de energie participand in special in metabolismul zaharurilor si a aminoacizilor. In cazul carentei apare oboseala musculara, slabiciune, parestezii, paralizii, pierderea apetituli tulburari mentale si ale functiei cordului. S-a demonstarat prin studii asociera dintre nivelul sanguin scazut de vitamin B1 si o serie de simptome numite funcionale sau nevrotice ca tulburari de somn, cosmarurile, depresia, dureri de cap, oboseala cronica si pierderea apetitului.
Surse:
Cereale integrale, nuci, alone, fasolea, mazarea, drojdia de bere, produsele lactate pestele si carnea slaba.
Cauzele obisnuite ale scaderii nivelului sanguine de tiamina sunt alcoolismul cronic, obiceiurile alimentare nesanatoase, mai ales in timpul sarcinii, a cresterii, a interventiilor chirurgicale. Daca nu s`ar fii produs o imbogatire a produselor cerealiere rafinate, beriberi ar fii fost probabil o boala foarte raspandita. Necesarul zilnic este de 0.5 mg la 1000 de calorii, sau in jur de 1-1.5mg zilnic. Doze de o suta de ori mai mari, utilizate impotriva insectelor, nu sunt in aparenta nici toxice nici eficiente, insa nu s`au studiat indeajuns efectele la utilizatorii pe termen lung.
Vitamina B2
Riboflavina, este ca si timina o coenzima implicata in oxidare si in reactiile eliberatoare de energie. Carenta produce incetiniri de crestere, inflamarea gurii, a limbii si gatului, leziuni ale sinusurilor si ochilor, debilitate generala si posibil cataracta.
Surse:
Riboflavina este prezenta in aproape toate plantele comestibile. Alunele, nucile vegetalele cu Frunze leguleme si carnea slaba sunt surse importante de vitamina B2. Aceasta este distrusa de prepareare hranei cu bicarbonate de sodiu.
Necesarul zilnic este de 1-2mg si este usor de obtinut din alimentele nerafinate. Surse concentrate excelente sunt reprezentate de drojdia de bere si germenii de grau. Nu se cunosc efecte adverse in cazul aportului de vitamina B2 peste necesarul zilnic.
sursa imaginii : freedigitalphotos.net
Tag-uri: cereale integrale, nuci, alone, fasolea, mazarea, drojdia de bere, vitamine, aminoacizilor, zaharuri |
- Ce este dispensarizarea (11167 visits)
- Despre sange - elementele figurate eritrocite, leucocite, trombocite (9540 visits)
- Ce este cortizonul (8982 visits)
- De ce ne vajaie capul (8745 visits)
- Bolile globulelor albe (6267 visits)
- Ce este diureza (5797 visits)
- Despre scoarta cerebrala (5468 visits)
- Afectiunile endocrine si tratarea lor in statiuni (5369 visits)
- Notiuni despre igiena copilului si a adolescentului (4878 visits)
- Care sunt alimentele permise si nepermise pentru cardiaci (4431 visits)
- Ce este congestia pulmonara (4227 visits)
- Ce este coagularea sangelui (4206 visits)
- Ce importanta are bromura ? (4145 visits)
- Ce este formolul (4085 visits)
- Despre undele ultrascurte (3680 visits)
- Explicarea termenilor atlas si axis
- Ce este blocajul cu novocaina
- Ce inseamna boala medicamentoasa
- Explicarea notiunii de boala profesionala
- Explicarea termenului "facies"
- Explicarea termenilor atlas si axis
- Ce este blocajul cu novocaina
- Ce inseamna boala medicamentoasa
- Explicarea notiunii de boala profesionala
- Explicarea termenului "facies"
Categorie: Sanatate - ( Sanatate - Archiva)
Data Adaugarii: 23 November '07
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :