FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 878
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Despre otravirea cu arsen

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Despre otravirea cu arsen

 Q:   Intreaba despre Despre otravirea cu arsen       
Despre otravirea cu arsen Indiferent de modul de pătrundere în circuitul sanguin, pe cale cutanată (începand cu mănuşile otrăvite în evul mediu, sau introducerea toxicului în căptuşeala pălăriei - cum se presupune că a fost otrăvit un mare om politic român de către legionari - şi sfarşind cu celebra „rouă a morţii" sau lewisita (un sinistru gaz toxic de luptă) sau pe cale respiratorie (hidrogenul arseniat sau combinaţii organice ale arsenului cunoscute sub numele de arsine), o parte din otravă se fixează în rinichi un timp foarte scurt, din care se eliberează treptat, răspandindu-se în întreg organismul iar cantităţi variabile se fixează şi în alte organe. Aceste localizări variază în funcţie d e cantitatea de otravă absorbită, atat din punct de vedere al proporţiei de arsen depus, cat şi al numărului şi mărimii organelor contaminate.

în otrăvirile acute, în ciuda comemorativelor sau a ulceraţiilor prezente pe mucoasa stomacală şi intestinală (vezi capitolul Napoleon care se pare că a fost otrăvit cu arsen), expertul va găsi în tubul digestiv o cantitate suficient de mare de arsen ; el va constata de asemenea prezenţa toxicului în sange, ficat, rinichi şi urină. Cu aceste precizări făcute, să revenim la problema ridicată de Orfila : cum se poate recunoaşte că arsenul a fost introdus într-un scop criminal în tubul digestiv al cadavrului ? Răspunsul este uşor de dat : introducerea nu poate avea loc decat prin rect sau stomac, cu ajutorul unei sonde, de unde urmează că intestinul gros sau stomacul sunt singurele organe care la analiză se vor dovedi că conţin arsen. în ceea ce priveşte ficatul, rinichii şi urina, niciodată analizele nu vor putea pune în evidenţă prezenţa arsenului.

In cazul unor bolnavi care au absorbit şi alte medicamente decat cele bazate pe arsen, există deseori situaţii cand medicamentele respective conţin arsen, care derutează analizele.

Este citat în literatură cazul descris de A. Barthélémy (1883) care. solicitat de către un viticultor să-i analizeze vinul din pivniţele sale, a găsit în probele care i-au fost puse la dispoziţie mari cantităţi de arsen. Cercetările făcute nu au dus la concluzia că au fost: folosiţi coloranţi sintetici. Un examen mai amănunţit al fiecărui butoi a condus pe expert la lămurirea misterului : viticultorul spălase bu¬toaiele cu o soluţie de acid sulfuric contaminat cu arsen.


Tag-uri: crima, otrava, omor, investigatieCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 22 November '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :