Statistics:
Visits: 1,740 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Vitamina E
Q: | Intreaba despre Vitamina E |
Numita si tocoferol, vitamina E este un antioxidant, care protejaza vitamina A si grasimile saturate de oxidare, prevenind astfel lezarea membranelor celulare de catre peroxizii care apar in mod natural. La oamenii sanatosi carenta este foarte rara. In cazul de sprue sau enteropatia prin sensibilizare la gluten, care consta in afectarea intestinului subtire si este caracterizata prin malabsorbtie cronica a unor componente ale dietei, fibroza chistica, boala ereditara denumita si mucoviscidoza in care sunt afectate toate glandele exocrine (glande sudoripare si salivare, pancreas, glande secretoare de mucus la nivelul plamanului.), si alte probleme de malabsorbtie deficienta poate produce scaderea duratei de supravietuire a celulelor rosii sanguine , cresterea numarului de plachete (tromboci
Surse:
Cele mai bune surse de tocoferol sunt reprezentate de vegetale, seminte, cereale si uleiurile lor. Fructele, carnea, fasolea, ouale si produsele lactate contin cantitati importante, ca si margarina si uleiul de masline.
Este considerat ca 10 mg de vitamina E este suficienta, aceasta gasindu-se intr-o alimentatie diversificata. Majoritatea prematurilor si oamenilor cu probleme de malabsorbtie trebuie sa beneficieze de suplimentari.
Desii unii doctori si reprezentantii industriei de vitamine recomanda peste opt sute de mg, de opt zeci de ori necesarul zilnic, in mod regulat, pentru a prevenii sau trata o lunga lista de suferinte, incluzand boli de inima, vene varicoase, flebite si alte tulburari circulatorii, cancerul, simptome de menopauza, crampele in picioare, artrita si zona zoster, toate anunturile despre vindecari spectaculoase au fost anecdotice, nu stiintifice. Nu exista inca nici o dovada ca vitamina E in exces poate imbunatatii performanta atletica sau rezistenta la oboseala.
Fiind liposolubila ca si vitamina A si D, excesul de vitamina E nu este prompt excretat, acest lucru fiind sufficient pentru a lua masuri de precautie. Este demonstrat ca excesul de vitamina E reduce nivelul sanguin al hormonilor tiroidieni la unii oameni. Cele mai frecvente efecte adverse ale megadozelor de vitamina E sunt: durerile de cap, oboseala severa, greata, vedere neclara, ameteala, inflamarea gurii buze crapate, slabiciune musculara, glicemie scazuta, cresterea tendintei de sangerare, inhibarea vindecarii plagilor, cresterea nivelului colesterolului si tulburari gastrointestinale. Nivelul ridicat al grasimilor si colesterolului poate produce o boala de cord lucru aflat in contradictie cu afirmatia unora ca Vitamina E poate prevenii ateroscleroza.
sursa imaginii : livesuperfoods.com
te), leziuni de piele si alte modificari.
Surse:
Cele mai bune surse de tocoferol sunt reprezentate de vegetale, seminte, cereale si uleiurile lor. Fructele, carnea, fasolea, ouale si produsele lactate contin cantitati importante, ca si margarina si uleiul de masline.
Este considerat ca 10 mg de vitamina E este suficienta, aceasta gasindu-se intr-o alimentatie diversificata. Majoritatea prematurilor si oamenilor cu probleme de malabsorbtie trebuie sa beneficieze de suplimentari.
Desii unii doctori si reprezentantii industriei de vitamine recomanda peste opt sute de mg, de opt zeci de ori necesarul zilnic, in mod regulat, pentru a prevenii sau trata o lunga lista de suferinte, incluzand boli de inima, vene varicoase, flebite si alte tulburari circulatorii, cancerul, simptome de menopauza, crampele in picioare, artrita si zona zoster, toate anunturile despre vindecari spectaculoase au fost anecdotice, nu stiintifice. Nu exista inca nici o dovada ca vitamina E in exces poate imbunatatii performanta atletica sau rezistenta la oboseala.
Fiind liposolubila ca si vitamina A si D, excesul de vitamina E nu este prompt excretat, acest lucru fiind sufficient pentru a lua masuri de precautie. Este demonstrat ca excesul de vitamina E reduce nivelul sanguin al hormonilor tiroidieni la unii oameni. Cele mai frecvente efecte adverse ale megadozelor de vitamina E sunt: durerile de cap, oboseala severa, greata, vedere neclara, ameteala, inflamarea gurii buze crapate, slabiciune musculara, glicemie scazuta, cresterea tendintei de sangerare, inhibarea vindecarii plagilor, cresterea nivelului colesterolului si tulburari gastrointestinale. Nivelul ridicat al grasimilor si colesterolului poate produce o boala de cord lucru aflat in contradictie cu afirmatia unora ca Vitamina E poate prevenii ateroscleroza.
sursa imaginii : livesuperfoods.com
Tag-uri: vitamine, fructe, fasole, carne, oua, ulei de masinline, boli de inima, ameteala, glicemie scazuta |
- Ce este dispensarizarea (11167 visits)
- Despre sange - elementele figurate eritrocite, leucocite, trombocite (9540 visits)
- Ce este cortizonul (8982 visits)
- De ce ne vajaie capul (8745 visits)
- Bolile globulelor albe (6267 visits)
- Ce este diureza (5797 visits)
- Despre scoarta cerebrala (5468 visits)
- Afectiunile endocrine si tratarea lor in statiuni (5369 visits)
- Notiuni despre igiena copilului si a adolescentului (4878 visits)
- Care sunt alimentele permise si nepermise pentru cardiaci (4431 visits)
- Ce este congestia pulmonara (4227 visits)
- Ce este coagularea sangelui (4206 visits)
- Ce importanta are bromura ? (4145 visits)
- Ce este formolul (4085 visits)
- Despre undele ultrascurte (3680 visits)
- Explicarea termenilor atlas si axis
- Ce este blocajul cu novocaina
- Ce inseamna boala medicamentoasa
- Explicarea notiunii de boala profesionala
- Explicarea termenului "facies"
- Explicarea termenilor atlas si axis
- Ce este blocajul cu novocaina
- Ce inseamna boala medicamentoasa
- Explicarea notiunii de boala profesionala
- Explicarea termenului "facies"
Categorie: Sanatate - ( Sanatate - Archiva)
Data Adaugarii: 23 November '07
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :